İran tehdit etti: Pişman ederiz!

İran tehdit etti: Pişman ederiz!

İran Cumhurbaşkanı İran’a yapılacak saldırıya karşın, ülke silahlı kuvvetlerinin düşmanları pişman edeceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İran’a yapılacak saldırıya karşın, ülke silahlı kuvvetlerinin düşmanları pişman edeceğini söyledi.
İran’daki Ordu Günü münasebetiyle ülke genelinde düzenlenen etkinlikler, silahlı kuvvetlerinin kara, hava, deniz ve özel kuvvetlerine ait birliklerin gövde gösterisine dönüştü.
 
Başkent Tahran’daki kutlamalarda çeşitli tür ve menzildeki füzeler de sergilendi. Ordu ve Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarının da hazır bulunduğu Tahran’daki törenler kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, silahlı kuvvetlerin İran’ın varlık ve bütünlüğünü korumaya hazır olduğunu belirterek İran’a saldırmak isteyenleri uyardı.
 
Herhangi bir ülke ismi belirtemeyen Ahmedinejad, “İran milleti dostluk ve barış istiyor. Ancak İran silahlı kuvvetlerinin her türlü saldırıya karşı pişman edici yanıt vereceğini herkes bilmelidir ” dedi.
 
Bölgenin güvenliğinin bölge ülkelerinin katılımıyla sağlanabileceğini ifade eden Ahmedinejad; yabancı müdahalelerin güvensizlik, ihtilaf ve tahribattan başka bir şey getirmeyeceğini savundu.
 
İSRAİL: ABD'YE, İRAN'A SALDIRMAYACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERMEDİK
 
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ABD’ye hiçbir zaman İran’a saldırmayacaklarının sözünü vermediklerini belirtti.
 
Barak, İsrail’in Ordu Radyosu’nda yaptığı açıklamada, İran ile ilgili nükleer müzakerelerin, Tahran yönetimini nükleer silah geliştirmekten alıkoyacağına inanmadığını söyledi.
 
İsrail’in zaman kaybından üzüntü duyduğunu ifade eden Barak, "zamanın çok değerli olduğunu" belirtti.
 
BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında hafta sonunda İstanbul’da müzakereler yapılmıştı. Müzakerelere 23 Mayıs’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta devam edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.