İsrail'in Gündemi İran Değilmiş

İsrail'in Gündemi İran Değilmiş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun en yakın sekiz bakanından oluşan üst düzey bakanlık forumunun gündeminin, basındaki haberlerin aksine İran olmadığı ortaya çıktı.

 

Reuters haber ajansına konuşan adı açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, üst düzey bakanlık forumunun geçtiğimiz yıl sonundan bu yana İran’la ilgili ciddi bir tartışma yapmadığı belirtildi.

 

Kendisine kapalı kapılar ardındaki görüşmelerle ilgili bilgi verilen yetkili, “Bakanlar forumu İran konusunu Ekim ayından beri görüşmedi. O tarihten bu yana İran’ın başka görüşmelerde gündeme gelmiş olması olası, ama bunları ciddi tartışmalar olarak saymıyorum” dedi.

 

Yetkili, “Farklı bir gündemi tartışırken bir saatinizi ayırıp önemli politik kararlar alamazsınız” diye konuştu.

 

İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev ise bakanlar forumunun görüşmeleriyle ilgili yorum yapmayı reddederek, “Bu gizli bir forum” diye konuştu.

 

İsrailli yetkililer son dönemde İran’ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırı hazırlığının arttığına dair mesajlar veriyordu.

 

Son olarak dün Mossad’ın eski başkanı ve ulusal güvenlik danışmanı Efraim Halevy, New York Times’a bir açıklama yaparak, “Ben İran olsam önümüzdeki 12 aydan korkardım” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.