İsrail: Kürtler en az bir devleti hak ediyor

İsrail: Kürtler en az bir devleti hak ediyor

Kudüs'te yayınlanan bir raporda Kuzey Irak'ta kurulacak bir devletin İsrail'in çıkarına olabileceği ifade edildi.

Kudüs'te yayınlanan bir raporda Ortadoğu 'ya serpilmiş Kürtlerin en az bir devleti hak ettiği ve Kuzey Irak 'ta kurulacak bir devletin İsrail 'in çıkarına olabileceği ifade edildi.

'Jerusalem Center for Public Affairs' tarafından hazırlanan rapor, eski İsrail Başbakanı İzak Rabin'ın dış politika danışmanlarından olan emekli istihbarat subayı Jacgues Neriah tarafından kaleme alındı. Neriah raporunda Ortadoğu'da yaşanan koşulların Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına zemin hazırldığı ifade edildi. Kürt çabalarının Irak 'tan sonra şimdi Suriye 'ye odaklandığını belirten Neriah, İsrail 'in her ülkedeki Kürt meselesi konusunda dikkatli olması gerektiğini, tarihi adaletin, 22 Arap ülkesi bulunan Ortadoğu'daki 35 milyon Kürt'ün en az bir devleti hak etmesini dikte ettiğini kaydetti.

ERDOĞAN KÜRTLERİN TALEPLERİNDEN BIKTI

Neraih, Kuzey Irak'taki bir Kürt devletinin İsrail'in jeopolitik çıkarlarına yararlı olabileceğini savundu. Raporunda Türkiye'nin de Kuzey Irak'taki bir Kürt devletine eskisi gibi tepkisel yaklaşmadığını, ancak Suriye'deki Kürtler konusunun bunu değiştirebileceğini belirten Jacques Neriah, Türkiye'deki Kürt nüfusunun 37 milyon olduğunu ileri süren Türk demografi uzmanlarının bulunduğunu da raporuna ekledi. Neriah, Başbakan Erdoğan'ın Kürt politikasında açılımlar yaptığını ancak Kürt taleplerinden bıktığını da yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum