İsrail yapıyor Türkiye bakıyor

İsrail yapıyor Türkiye bakıyor

İsrail, “Ermeni soykırımı”nı tanımaya hazırlanırken, Türkiye mahkemeleri 1 Yıl, 6 ay 27 gündür, dokuz şehit verdiğimiz Mavi Marmara saldırısıyla ilgili davayı bir türlü açmıyor!

Siyonistler neden yargılanmıyor?

Fransa’dan sonra İsrailli parlamenterlerin “Ermeni soykırımı” iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesi için harekete geçmesi akıllara Mavi Marmara Davasını getirdi. Terör devleti İsrail, Ermeni Soykırım iddialarını gündeme getirirken, soruşturma aşaması tamamlanmış olmasına rağmen Mavi Marmara davasının Türkiye’de henüz açılmamış olması manidar bulunuyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ

Fransa’dan sonra İsrailli parlamenterlerin “Ermeni soykırımı” iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesi için harekete geçmesi akıllara Mavi Marmara Davasını getirdi.
Soykırım, terör ve işkenceyi pragmatik bir uygulama ve kutsal bir misyon olarak gören Siyonist İsrail Ermeni Soykırım iddialarını gündeme getirirken, soruşturma aşaması tamamlanmış olmasına rağmen Mavi Marmara davasının Türkiye’de henüz açılmamış olması manidar bulunuyor.

NEDEN HESAP SORULMUYOR?

Adli tıp raporlarının, olay yeri ve kriminal incelemelerin tamamlanmış olmasına rağmen sivil toplum örgütleri ve Gazze Filosu Mağdurları’nın suç duyurusu bir türlü davaya dönüşmüyor. Yaklaşık 18 ay önce yapılan saldırının halen hesabının sorulmaması tepkilere neden oluyor.

YAKALAMA KARARI BEKLENİYOR

Siyonist İsrail’in Ermeni iddialarını gündeme getirmesine karşılık İnsanlık dışı müdahale ile insanların ölümlerine ve yaralanmalarına neden olan Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigador Lieberman, Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Meron, saldırıyı gerçekleştiren ve kimlikleri deşifre olan komandolar hakkında ‘kasten adam öldürme, yaralama, hürriyetten alıkoyma, işkence ve demiryolu veya havayolu araçlarının kaçırılması’ suçlarından işlem yapılması ve haklarında yakalama kararı çıkarılmalısı isteniyor.

YILMAZ: KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Konu hakkında ‘Milat’a değerlendirmelerde bulunan Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi İsmail Yılmaz, Siyonist İsrail’in her fırsatı değerlendirdiğini ancak Türkiye mahkemelerinin üzerine düşeni yapmadığı gibi Kayseri’de İsrail takımını protesto edenler hakkında dava açarak skandallara imza attıklarını söyledi. Bütün hazırlıkların tamamlanmış olmasına rağmen İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hala Mavi Marmara davasını açmadığını vurgulayan Yılmaz, “Saldırının üzerinden bunca süre geçmesine rağmen dava sürecinin henüz başlatılmaması kabul edilemez bir davranıştır” dedi.

BÜYÜK UTANÇ

Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mağdur ifadelerinin tamamlandığı, kati Adli Tıp raporlarının geldiği, olay yeri inceleme raporlarının dosyaya girdiği, fotoğraflar, video kayıtları, vb. tüm delillerin toplandığı bir safhada dava açılmaması manidardır. Biz savcılıklar hakkında HSYK’da müracaat ettik. Şehit aileleri ve yaralılar büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Yurtiçi ve yurtdışında her ortamda Mavi Marmara soruşturmasının Türkiye’deki süreci ve hangi aşamada olduğu sorulmakta, ‘henüz dava dahi açılmadığı’nı söyleme utancını tüm Türkiye vatandaşları yaşamaktadır.”

DELİLLERİ TÜM DÜNYA GÖRDÜ

Bütün dünyanın gözü önünde, uluslar arası sularda ve kameralar önünde Siyonist İsrail, çoğunluğunu Türkiye vatandaşı yardımseverlerin oluşturduğu gemiye baskın yapmış ve 9 vatandaşımızı şehit etmişti. Türkiye’ye dönen yardım gönüllüleri gelir gelmez muayene için Adli Tıp’a gitmişlerdi. Ayrıca şehitlerin naaşları da Adli Tıp’a getirilmişti. Sonrasında yardım gönüllüleri ve çok sayıda sivil toplum örgütleri İsrail aleyhine dava açmak için

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.