İsrail Meclis Başkan Vekili'nden şoke den Gazze itirafı

İsrail Meclis Başkan Vekili'nden şoke den Gazze itirafı

İsrail Meclis Başkan Vekili Moshe Feiglin, Gazze saldırısındaki asıl amacın bölgenin Filistinliler'den temizlenip, Yahudilerin yerleştirilmesi olduğunu itiraf etti.

İsrailli aşırı sağcı vekil Ayelet Shaked'in 'Filistinli anneleri de öldürelim' çağrısından sonra İsrail'den ırkçı sesler artmaya başladı. İsrail Meclis Başkan Vekili Moshe Feiglin İsrail'in Gazze'ye saldırmasındaki amacı itiraf etti. Gazze'ye daha acımasızca saldırılması, halkın sınır dışı edilmesi ve Gazze'ye Yahudilerin yerleştirilmesi gerektiğini savunan Feiglin, 'İsrail ordusu saldırılarını tamamladıktan sonra, askerlerimize herhangi bir zarar gelmemesi için gerekli tüm imkânları kullanarak Gazze'yi ele geçirecektir' dedi. Moshe Feiglin, öncelikli amacın işgal olduğunu belirterek, 'Gazze'nin ele geçirilmesinden sonra tüm silahlı düşmanlar ortadan kaldırılacak, silahlı teröristlerle bağlantısı olmayan masum insanlar uluslararası hukuka uygun muamele görecek ve bölgeden ayrılmalarına izin verilecek' diye açıkladı.

 
SONSUZA KADAR KALACAĞIZ
 
'Gazze bizim vatanımızın bir parçası, sonsuza dek burada kalacağız. Gazze, bölgedeki terörizmin temizlenmesinden sonra, İsrail'in bir parçası haline gelecek ve Yahudiler buraya yerleşecek, bu aynı zamanda İsrail'deki konut krizini hafifletilmesine de yardımcı olacak' diyen Feiglin'in kışkırtma konusunda uzun bir geçmişi var. Feiglin geçen hafta parlamentodan İsrail'in katliamlarını eleştirmeye cesaret eden iki Arap üyesini kovmuştu.
(Yeni Şafak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.