İsrail'in Mescid-i Aksa İçin Planladığı Proje

İsrail'in Mescid-i Aksa İçin Planladığı Proje

El-Aksa Vakfı İsrail'in Mescid-i Aksa yakınındaki sinagog projesi kapsamında sinagog, din okulu, polis karakolu, karşılama salonu ve sağlık tesisi yapacakları açıklandı.

Kudüs'teki El-Aksa Vakıf ve Kültür Miras Kurumu, İsrail'in Mescid-i Aksa yakınında, Memluklular, Eyyübiler ve Osmanlılar döneminden kalan binaların yerine, bir sinagog, din okulu, polis karakolu, büyük bir karşılama salonu ve sağlık tesisi yapmayı planladığını bildirdi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Miras Kurumunda düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya 50 metre mesafedeki Ağlama Duvarı (Burak Duvarı) yakınlarında başlattığı projenin ayrıntıları, harita, fotoğraf ve filmlerle anlatıldı.

Toplantıda, İsrail'in El-Mağaribe Mahallesi'nde, Memluklular, Eyyubiler ve Osmanlılar döneminden kalan binaların yerine, bir sinagog, din okulu, bir polis karakolu, büyük bir karşılama salonu ve sağlık tesisi yapmayı planladığı ifade edildi.

4 katlı bir bina olarak hazırlanan, toplam alanı bin 716 metrekare ve maliyeti 20 milyon dolar olan projenin uygulanması durumunda Mescid-i Aksa'yı 'büyük tehlikelerin' beklediği vurgulandı.

Müslüman-Hristiyan Kudüs ve Kutsal Yerleri Koruma Kurulu Genel Sekreteri Hanna İsa, 'İsrail, tüm İslam alemi ve Arap dünyasına meydan okuyarak Yahudileştirme siyasetiyle Mescid-i Aksa'da da istikrarsızlık yaratmaya çalışıyor. Türkiye'ye, Mısır'a sesleniyorum. Kudüs düşmeden, tarih bizi hesaba çekmeden harekete geçelim' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.