İsrail, Norveçli doktorun Gazze'ye girişini yasakladı

İsrail, Norveçli doktorun Gazze'ye girişini yasakladı

İsrail yönetimi, Filistin'de binlerce kişiyi gönüllü tedavi eden Norveçli doktor Mads Gilbert'in Gazze'ye girişine yasak getirdi.

1981 yılında ilk kez Mısır'ın Sina bölgesinden Filistin'e gelen   67 yaşındaki Norveçli doktor Mads Gilbert, 30 yılı aşkın süredir son yılları Gazze'deki Şifa Hastanesi’nde olmak üzere Filistinlilerin umudu oldu.

11 BİN KİŞİYİ TEDAVİ ETTİ

Ne zaman İsrail Gazze'ye bombalar yağdırsa Norveçli doktor hemen imdatlarına koştu. İsrail'in son Gazze operasyonunda 50 günde 11 bin kişiyi tedavi etti. CNN, BBC, El Cezire gibi dünyaca ünlü haber kanallarına, gazetelere röportajlar vererek Gazze'de yaşanan insanlık dramını birinci ağızdan anlattı. İsrail'i 'devlet terörizmi' yapmakla suçladı.

 

GAZZE'YE GİRİŞİ YASAKLANDI

Tüm dünyada manşetlere çıkan açıklamaları İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kızdırdı.  Gilbert, Gazze operasyonundan sonra ülkesine döndü. Hayatını adadığı Filistin'den daha fazla uzak kalamadı ve yeniden dönmeye karar verdi. Şifa Hastanesi'nde başında bulunması gereken hastaları ve projeleri vardı. Her zaman olduğu gibi Erez sınır kapısına geldi. Fakat İsrail askerleri kendisine, 'Yasaklı listesinde bulunduğunu, Gazze'ye girişinin Temmuz ayı itibarıyla ömür boyu yasaklandığını' söyledi. Gilbert, 'Ben bir doktorum. Yasadışı hiçbir faaliyette bulunmadım. İsrail yasalarına aykırı hareket etmedim. İsrail'in bana verdiği 11 Kasım'a kadar geçerli vizem var' dese de askerlerin tavrı değişmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.