İsrail ordusunun gizli belgeleri basında

İsrail ordusunun gizli belgeleri basında

İsrail ordusunda bir kadın askerin silahlı kuvvetlerine ait 2 binden fazla gizli belgeyi Haartez gazetesine sızdırdığını öne sürülüyor.

İsrail ordusunun eski bir mensubu silahlı kuvvetlerin bazı gizli belgelerini basına sızdırdığını itiraf etti.

Anat Kamm adlı kadın askerin suçunu kabullenmesinin ardından savcılık, aralarında devlet güvenliğine zarar vermek ve casusluk suçlamalarını düşürdü. İddianamede Kamm'ın 2 binden fazla belgeyi Haartez gazetesine sızdırdığını öne sürülüyor. 24 yaşındaki Kamm hakkındaki cezanın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Tel Aviv'deki yargılamada Kamm'ın hedef olduğu iddialar maksimum 15 yıl hapis cezası öngörüyor. Kamm'ın 2005 ile 2007 yılları arasında bir generalin ofisinde görev yaptığı dönemde orduya ait bilgisayarlarda yüzlerce sayfanın fotokopisini aldığı anlaşılıyor.

Eski askerin ordudan ayrıldıktan sonra bir internet sitesi için çalışırken, belgeleri Haaretz gazetesinden bir muhabiri verdiği öne sürüldü. Haaretz de İsrail'in Batı Şeria'da Filistinli militanları öldürmek için muhtemelen yasadışı olarak değerlendirilecek bir operasyonuyla ilgili haberler yayımlamıştı. Kamm 2009'da tutuklanmış, cezaevinde olduğu dört ay sonra Kamuoyuna açıklanmıştı. Halen ev hapsinde tutulan Kamm'ın avukatı belgelerin İsrail'in güvenliğine zarar vermediğini savunuyor. 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :