İsrail'den Pkk'ya lojistik destek mi?

İsrail'den Pkk'ya lojistik destek mi?

Emekli Albay Mithat Işık, dün internete düşen ve Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen İsrail uçaklarının ne yaptığını, İsrail'in ne yapmak istediğini sorguladı.

'Heron’la izinsiz keşifler. F-15’le hava sahası ihlalleri. Yetkililerin görmezden geldiği skandallar... İsrail Hatay’da ne yapıyor” sorusunu gündeme getirdi.

Genelkurmay’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı KKTC hava sahasını ihlal eden İsrail’in ilk skandalının bu olmadığı ortaya çıktı. İnternete düşen ses kaydı İsrail F-15’lerinin Hatay’da da hava sahasını ihlal ettiğini gün yüzüne çıkardı.

‘Müdahale etmeyin’ emri

İsrail’in bölgedeki hareketliliği kafa karıştırırken izinsiz heron keşfinde olduğu gibi hava sahası ihlaline komutan emriyle müdahale ettirilmediği belirlendi. Türk F-16’ların İsrail uçaklarınca vurulma tehlikesi geçirdiği anlaşıldı.

PKK’ya lojistik destek mi?

Skandalı değerlendiren uzmanlar Amanoslar’da kamp kuran PKK’ya dikkat çekti.

Emekli Albay Mithat Işık PKK’ya yardım ihtimali üstünde durdu.

“Cudi’deki PKK’lılara havadan yardım bırakılmıştı. Aynı taktik Amanoslar’da uygulanabilir. Heronlar koordinatları PKK’ya vermiş olabilir”dedi.

İSRAİL NE YAPMAK İSTİYOR?

İnternete çok tartışılacak bir ses kaydı düştü. Buna göre İsrail F-15 savaş uçakları 19 Ocak’ta Hatay ve çevresinde 1 saati aşkın süre alçak seviyeden uçuş yaptı. Bölgenin sorumlusu Diyarbakır 182. Filo'nun olaya müdahale etmediği iddia ediliyor. Adana’dan kalkan F-16’lar ise ‘vur’ emri verilmediği için vurulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış.

Genelkurmay Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı İsrail savaş uçaklarının hava sahasını ihlal skandalının ilk olmadığı ortaya çıktı.

Dün internete düşen ses kaydı İsrail savaş uçaklarının19 Ocak 2012'de Hatay üzerinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini gün yüzüne çıkardı.

Üstelik skandalı gözler önüne seren ses kaydında ihlali yapan savaş uçaklarına müdahale edilmemesi için bazı komutanlarca Türk F-16 pilotlarının uyarıldığı görüldü.

TÜRK JETLERİ VURULACAKTI

Son ses kaydında yer alan iddiaya göre Hatay ve çevresinde gerçekleştiği belirtilen olay 19 Ocak 2012 tarihinde 23.50 civarında yaşandı. İsrail F-15 savaş uçaklarının Hatay ve çevresinde 1 saati aşkın süre alçak seviyeden uçuş yaptı. Yine iddiaya göre bölgenin sorumlusu olan Diyarbakır 182. Filo olaya müdahale etmedi.

Adana İncirlik Üssü'nden 182. Filoya ait F-16 savaş uçakları havalandı. Alçak irtifadan İsrail uçaklarını takibe alan F-16'ların 'vur' emri verilmediği için İsrail savaş uçakları tarafından vurulma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldı. Müdahale edilmemesine yönelik "emir" ses kaydında yer aldı.

YAKIT TANKI DÜŞÜRDÜLER

Daha önce yaşanan benzer skandallar dikkate alındığında İsrail savaş uçaklarının Hatay üzerindeki hareketliliği kafaları karıştırdı. İsrail'in Hatay ısrarı ilk olarak 2007 yılında gündeme geldi.

Hatay-Gaziantep sınırında çobanlar iki adet yakıt tankı buldu. Tankların, Hatay üzerinde uçuş yapan İsrail savaş uçağı F-15'lere ait olduğu tespit edildi.

2 bin litrenin üstünde yakıt kapasiteli tankların İsrail uçakları tarafından neden bırakıldığı anlaşılamadı.

HERON ‘KEDİ’ DİYE KAYDA GİRDİ

İsrail'in bir başka skandalı ise geçtiğimiz aylarda yaşanan İnsansız Hava Araçları’yla (Heron) Türk hava sahasını ihlali oldu.

Yine şok bir ses kaydıyla gün yüzüne çıkan skandala göre Hatay Kurtnasır Tepesi'nde görev yapan bir grup asker Heron tespit etti.

Çıplak gözle bile görülen Heron, Diyarbakır Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne telsizle bildirildi. Hawk'ların Heron'a kilitlendiği, emir verilmesi halinde vurulacağı belirtildi. Ancak Ocak ayında hava sahası ihlali yapan F-15'lere saldırılmasını engelleyen komutanların buna da engel olduğu öne sürüldü.

Çıplak gözle görülen ve hava sahası ihlali yapan Heron, komutanlarla yapılan görüşmede telsiz kayıtlarına 'kedi' olarak girdi.

İSRAİL HERON'U AĞA TAKILDI

İsrail'in izinsiz Heron keşiflerinden biri de geçtiğimiz yıl Adana Karataş açıklarında avlanan İskenderunlu balıkçıların ağına takıldı.

Sahil güvenlik dalgıçları Heron'un diğer parçalarını çıkardı. Balıkçıların ağına takılan Heron İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait çıktı.

ÜS BASKININDA ŞÜPHE

İsrail'le ilgili bir başka skandal iddia Mavi Marmara baskınının yapıldığı gece yaşanan terör saldırına ilişkin oldu.

İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na yönelik hain saldırıda 6 denizci asker şehit düşerken, 7 denizci yaralandı. PKK'nın gerçekleştirdiği belirtilen skandal saldırıyla ilgili olarak perde arkasında İsrail'in olduğu öne sürüldü.

11 MAYIS'TA 5 İHLAL

İsrail savaş uçaklarının karıştığı son skandal ise KKTC hava sahasını ihlal etmek oldu. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada İsrail savaş uçağının 11 Mayıs 20012'de KKTC hava sahasını 5 defa 8 dakika süre ile ihlal ettiği belirtildi. İsrail uçağının İncirlik'ten kalkan iki F-16'nın müdahalesiyle hava sahasından çıkarıldığı kaydedildi.

HATAY'DA NE ARIYOR?

Yeni dönemde Hatay'ın Amanos Dağları'nı mesken edinen PKK ile ilgili tartışmalar sürerken İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçlarının bölgede cirit atması "İsrail ne yapmak istiyor" sorusunu akıllara getirdi.

Terör Uzmanı emekli Albay Mithat Işık:

Kısa sürede müdahale edilmeli

Türkiye İsrail ilişkileri İsrail’in hassas olduğu konularda terör örgütünün şiddetini artırma yönünde çabaları olduğu biliniyor.

Heronlar Amanos’ta uçtu bir ay sonra PKK eylemi oldu.

Belki bu Heronlar güvenlik güçlerinin koordinatlarını verdi.

Bunları değerlendirmek gerekir. Kıbrıs Rum kesimi ile İsrail’in aktif hareketlerini görüyoruz.

Bu noktada Türkiye’nin güney uçlarında hava saha sisteminde daha aktif ve hazır olması lazım.

Bir ay önce tamamen rütbeli askerlere yönelik bir PKK eylemi varken bu ayrıntıları düşünmek gerekiyor.

İsrail’in uçuşları belki bir deneme belki de yüksek irtifadan terör örgütüne bazı mühimmat atma eylemi de olabilir.

Aktif hava sahasını harekete geçirip bu tarz olaylara kısa sürede müdahale etmesi lazım. Türkiye’deki Suriyeliler’in içerisinde birtakım insanlar yakalandı. Bunları da basite almamak lazım.

Suriye, Irak, İran, Kıbrıs gibi gergin hat üzerinde İsrail’in birtakım faaliyetlere girme çabası olarak düşünmek lazım.

Geçmiş yıllara Cudi Dağı’ndaki PKK’lılara yabancı devletlere ait uçakların ikmal yaptığı tespit edilmişti. Belki aynı taktik Amanoslar’da uygulanabilir. Bölgemizdeki bu kirli savaştan İsrail faydalanmak istiyor. Dikkatli olmak gerekiyor.

Bugün 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum