İsrail saldırısının korkunç bilançosu açıklandı

İsrail saldırısının korkunç bilançosu açıklandı

İsrail'in Gazze'ye karşı yaptığı işgalin son bilânçosunu açıklayan Filistin İnsan Hakları Merkezi, Gazze savaşında bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik sadırlısının korkunç bilançosu ortaya çıktı. İsrail'in Gazze'ye karşı yaptığı işgalin son bilânçosunu açıklayan Filistin İnsan Hakları Merkezi, Gazze savaşında 960'ı sivil, 239'u polis ve 235'i direnişçi olmak üzere bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi yayınladığı haberde İnsan Hakları Merkezi İsrail'in Gazze'ye karşı düzenlediği katliam ile ilgili bir rapor yayınladı. Raporda şu bilgilere yer verildi: "Savaş esnasında ve savaş sonrasında yapılan araştırma ve incelemeler, Siyonist terör devletinin Gazze'ye karşı başlattığı savaşta aşırı güç kullandığını ve her türlü vahşeti sergilediğini ortaya koydu. Saldırılarda şehit olan sivillerle direniş mücahitlerinin sayıları kıyaslandığında terör devletinin sadece askeri birimleri değil, aynı zamanda Filistinli olan herkesi hedef aldığını, sivil asker ayırımı yapmadan hedefleri bombaladığını gösteriyor."

Ölenlerin büyük bölümü sivil

22 gün süren savaşta şehit olan bin 434 kişiden sadece 235 kişinin direniş mücahidi olduğunun geri kalanların büyük çoğunluğunun ise sivil insanlardan olduğunun belirtildiği açıklamada, uluslararası kanun ve sözleşmelere göre sivil insanların hedef olmaması gerektiği vurgulandı.

İnsan Hakları Merkezi'nin açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Araştırma ve incelemeler şehit olan 960 sivilden 288'inin çocuk, 121'nin kadın olduğunu gösteriyor. Şehit olan 239 polisten 235'i ilk günkü hava saldırılarında şehit oldu. Yine bu süre içinde 5303 kişi yaralandı. Yaralıların da 1606'sı çocuklardan, 828'i ise kadınlardan oluşuyor."

Açıklamanın devamında, yapılan araştırmalarda işgal güçlerinin bu savaşta Cenevre Anlaşması'nı çiğnediklerinin ve insanlık suçu işlediklerinin tespit edildiğinin altı çizildi.

Yaptığı açıklamada, Gazze'de işlenen savaş suçları nedeniyle, Siyonist terör devletinin lider ve komutanlarının yargılanmasını isteyen Hukuk Merkezi, Gazze'ye uygulanan toplu cezalandırmaya da son verilmesi gerektiğini belirtti



 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :