İsrail savaş çıkarmak istemiş

İsrail savaş çıkarmak istemiş

İsrail'in, Lübnan sınırında geçtiğimiz hafta çıkan çatışmanın ardından bu ülkeye geniş kapsamlı bir saldırı düzenlemeyi planladığı öne sürüldü

İsrail'in, Lübnan sınırında geçtiğimiz hafta çıkan çatışmanın ardından bu ülkeye geniş kapsamlı bir saldırı düzenlemeyi planladığı öne sürüldü. Londra'da yayınlanan Şark el Avsat gazetesinin haberine göre, İsrail'i Fransa ikna etti.

Habere göre, sınırda İsrailli bir yarbayın öldürülmesinin ardından Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'i arayan Savunma Bakanı Ehud Barak, Lübnan ordusuna ders vermek ve yarbayın intikamını almak için harekete geçecekleri bilgisini verdi. Fransız kaynaklara dayandırılan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton devreye girerek İsrail'i yatıştırdı.  

LÜBNAN ORDUSU'NA İRAN DESTEĞİ

İsrail ise bunu karşılığında Fransa ve ABD'nin Lübnan ordusuna yaptığı yardımı durdurmasını istedi. Fransa bu talebi reddederken, ABD'den gelen yardım durdu. ABD'nin bıraktığı boşluğu doldurmak isteyen İran, Lübnan ordusuna yardıma hazır olduğunu ilan etti. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın gelecek hafta Beyrut'u ziyaret etmesi bekleniyor.

Etiketler :