İsrail'i sarsan istifa

İsrail'i sarsan istifa

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, siyaseti bıraktığını ve Ocak ayındaki seçimlerde yarışmayacağını söyledi.

Ehud Barak, siyasete dönüp dönmeyeceği sorusuna ise "Hayır siyasete dönmeyeceğim. Artık yazmak ve hayattan zevk almak istiyorum" diyerek cevap verdi.
 
NEDEN İSTİFA ETTİ?
 
Ehud Barak'ın istifa kararını Samanyolu Haber Televizyonu canlı yayınında değerlendiren Gazeteci Fikret Ertan, Barak'ın Gazze'ye yapılan saldırıların sonuçlarından zarar göreceğini düşünerek böyle bir yola gitmiş olabileceğini ifade etti.
 
Netanyahu'yla, Ehud Barak'ın saldırı konusunda fikir çatışması yaşadığını belirten Ertan, Ehud Barak'ın kara harekatına karşı olduğunu söyledi.
 
Ertan, "Barak İsrail'de saygın bir adam. Eğer kalıcı olarak istifa ediyorsa yokluğu bir boşluk oluşturacaktır" diye konuştu.
Ehud Barak kimdir?
Barak, 1959'da İsrail savunma kuvvetlerine katıldı. Daha sonra soyadını İbranice "yıldırım" anlamına gelen Barak ile değiştirdi. 1995 yılında iç işleri bakanı ve 1996 yılında dış işleri bakanı olarak görev yaptı.

1996'da Knesset'e seçildi ve sonra İşçi Partisi lideri oldu. 17 Mayıs 1999'de başbakan seçildi. Mart 2001'de görevini tamamladı.

18 Haziran 2007'de tekrar işçi partisi liderliğine seçildikten kısa bir süre sonra savunma bakanı olarak göreve başladı. 3 Ocak 2009 tarihinde İsrail'in Gazze'ye karadan girerek yaptığı harekâtın emrini veren kişidir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.