Kara harekatı genişleyecek

Kara harekatı genişleyecek

İsrail Savunma Güçleri İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara operasyonunun genişleyerek süreceğini ifade etti.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsraillilere güven içinde bir yaşam sunulabilmesi hedefiyle" Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonu kapsamında yürütülen "kara harekatı"nın genişletileceği belirtildi. Açıklamada, operasyonu yürüten birliklere takviye kuvvetlerin destek vereceği kaydedildi.

 
İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki 'terörün altyapısı'na darbe vurmak amacıyla, 'Koruyucu Hat' operasyonu çerçevesindeki kara harekatı genişletilecektir" ifadelerine yer verdi.
 
Adraee, düzenlenen askeri operasyonların belirli bir plan çerçevesinde yürütüldüğünü ve bununla "Hamas'a yönelik darbenin" arttırılması ve "daha güvenli bir ortamın oluşturulmasının" hedeflendiğini iddia etti.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonuna başlamıştı.
 
İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 358'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı belirtilmişti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.