Şecaiyye, Tuffah ve Zeytun ateş altında!

Şecaiyye, Tuffah ve Zeytun ateş altında!

İsrail dün alınan 'geçici ateşkes' kararının ardından Gazze'yi yeniden vurmaya başladı.

İsrail, dün karşılıklı kabul edilen 12 saatlik geçici ateşkesin ardından bu sabah 24 saatlik ateşkes ilan ettiğini açıkladı. İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesinin ardından, Filistinli direniş grupları, 'İsrail askerlerinin hala Gazze'de olması ateşkese engeldir' açıklamasını yaptı.

Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun ateş altında

İsrail'in ateşkes açıklamasından sadece birkaç saat sonra yoğun saldırılar yeniden başladı. Gazze'nin Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında ölü ve yaralılar olduğu belirtilirken, İsrail askerleri ambulans ve sağlık ekiplerini de hedef aldığı ifade ediliyor.

Katliamın boyutu gittikçe değişiyor

İsrail saldırılarının 20'inci gününde, neredeyse tamamı sivil bin 50 kişi katledildi, 5 binden fazla kişi yaralandı. Hastane kaynakları, öldürülenlerin 200'den fazlasının çocuk olduğunu belirtiyor.

İsrail askerleri Gazze'den çekilmezse ateşkes olamaz

Filistinli gruplar, İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini ve direnişçilerin taleplerini içermeyen hiçbir ateşkesi kabul etmediklerini açıkladı. İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin çekilmesini ve yardımların girişini içermeyen herhangi bir ateşkes yararsızdır ve kabul edilemez" denildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından yapılan açıklamada, "İsrail, Gazze'ye saldırılarını durdurmadan, ambargo tamamen kalkmadan, direniş gruplarının bu yöndeki talepleri yerine getirilmeden ateşkes olmaz" ifadesine yer verildi.

Filistin Halk Direniş Komitesi'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları da "Direniş gruplarının şartları ve talepleri yerine getirilmedikçe İsrail ile ateşkes yok" mesajı verdi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) de ateşkes konusundaki tutumunu "İsrail askerlerini geri çekmedikçe ateşkes yok" açıklamasıyla ortaya koydu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.