Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres öldü

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres öldü

Felç geçirmesi nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in hayatını kaybettiği bildirildi.

KUDÜS (AA) - Felç geçirmesi nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinin resmi internet sayfasında yer verilen açıklamada, yaşamını yitirdiği belirtilen Peres için taziye dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada, "Basın Ofisi, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Peres'in yasını tutmaktadır. Peres, İsrail için devletin kurulmasından öncesinden başlayarak şimdiye kadar önemli bir şahsiyet oldu." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'de 2007 yılından 2014'e kadar cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Peres, 13 Eylül'de felç geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tel Aviv'deki Tel Hoshemer Hastanesinde bulunan Peres'in durumunun dün akşam iyice ağırlaştığı ve tedavi amacıyla ilaçlarla uyutularak solunum cihazına bağlandığı kaydedilmişti.

Belarus'ta 1923 yılında zengin bir tüccarın oğlu olarak dünyaya gelen Şimon Peres, 1934 yılında İngiliz manda yönetimi altında bulunan Filistin'e göç etti. İsrail parlamentosu Knesset'te 48 yıl milletvekilliği yapan Peres, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Şimon Peres cumhurbaşkanlığı görevini 2014 yılının temmuz ayında Reuven Rivlin'e devretmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.