Sudan'a saldırı Arap Baharı'na saldırıdır

Sudan'a saldırı Arap Baharı'na saldırıdır

Mısırlı birçok parti ve sendikayı temsil eden halk heyeti, Sudan'ın başkenti Hartum'a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Mısırlı heyetin koordinatörü Cemal Abdusselam, ''Heyetimiz, Siyonistlerin Sudan'daki Yermük askeri fabrikasına yönelik saldırılarını araştırması için Arap Birliği'nden olağanüstü toplantı düzenlemesi talebinde bulunacaktır. Sudan'a yapılan saldırı Arap Baharı yaşayan devletlere yönelik testtir. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu seçimlerde propaganda yapmak için saldırıları tekrarlayabilir'' dedi.

Heyetin, Hürriyet ve Adalet Partisi, Güçlü Mısır Partisi, Keramet Partisi, Özgür Mısırlılar Partisi ve Demokratik Mısır Partisi temsilcilerinden oluştuğunu belirten Abdusselam, ''Heyet Kahire'ye döndüğünde, Arap Birliği'nden ortak savunma anlaşmasının aktif hale getirilmesi, inceleme komisyonu kurması ve bu komisyonun uluslararası krizlerde alınması gereken önlemleri rapor olarak birliğe sunmasını isteyeceklerini'' söyledi.

Sudanlı birçok bakan ve üst düzey yetkili ile görüşerek Mısır halkının yanlarında olduğunu bildirdiklerini ifade een Abdusselam, ''Saldırı düzenlenen Yermük fabrikası basit silahlar ve kurşunlar üretiyor. Fabrikanın dörtte biri yıkılmış'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.