İsrail Suriye'deki hedefleri vurdu

İsrail Suriye'deki hedefleri vurdu

Daha önce Suriye'ye uyarı ateşi açan İsrail, bu kez Suriye'deki hedefleri doğrudan vurdu.

İsrail Güvenlik Güçleri, Suriye'deki hedeflerin tankla "doğrudan vurulduğunu" açıkladı.

39 YIL SONRA BİR İLK

Bu, İsrail'in Suriye'yi iki gün içinde ikinci kez vuruşu. İsrail güçleri, dün de, Golan'a isabet eden havan toplarına misilleme olarak Suriye ordusuna yakın bir bölgeye 'uyarı ateşi' açmıştı. İsrail, 39 yıl aradan sonra Suriye'yi ikinci defa vurmuş oldu.

İSRAİL 2 GÜNDE 2 DEFA VURDU

Saldırının, İsrail kontrolündeki Golan tepelerine isabet eden Suriye'ye ait havan toplarına misilleme olarak gerçekleştirildiği de bildirildi. Bu, İsrail'in Suriye'yi iki gün içinde ikinde ikinci kez vuruşu.

BM TAMPON BÖLGEDE DENETİMDE

1973'teki Ortadoğu savaşından bu yana ilk defa İsrail ordusu Suriye güçlerine ateş açmış oldu. Suriye ve İsrail hukuken savaş halinde ama 1974'te imzalanan ateşkes yürürlükte. Sınır bölgesinde BM denetimindeki bir tampon bölge bulunuyor. Birleşmiş Milletler'e ait bir silahsız gözetleme gücü, iki ülke arasındaki tampon bölgede, çıkabilecek herhangi bir gerginliğe engel olabilmek için görev yapıyor.

BARAK SURİYE'Yİ UYARMIŞTI

Suriye güçleri ile Suriyeli rejim muhalifleri arasındaki çatışmalar nedeniyle, Golan'a bir süredir tesadüfen havan topları isabet ediyordu. Bu havan toplarının İsrail'e ait bir koloniye isabet etmesi üzerine konuşan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, benzer bir olay tekrarlanırsa İsrail'in karşılık vereceğini belirtmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.