İsrail'i doğalgaz yola getirecek

İsrail'i doğalgaz yola getirecek

İsrail, bir yandan Gazze'de yaptığı katliamlarla herkesin vicdanını sızlandırırken, bir yandan da dev doğalgaz yatağını dünyaya açmaya çalışıyor.

Enerji sektörünün yatırımcı şirketlerinden Özgül Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül, İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürülmesi konusunun, 27 Haziran'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapılan Bosphorus Energy Clup toplantısında ABDliler'le gündeme geldiğini söyledi.
Özgül, "Bu görüşmeler Gazze saldırısı öncesinde yapıldığı için bu aşamada nasıl bir politika izleneceği bilinmiyor. Ancak İsrail'in daha ucuz olması nedeniyle KKTC-Türkiye hattına daha sıcak baktığı belirtiliyor" dedi.
Özgül, İsrail'in Mısır'la 6 milyar metreküplük LNG anlaşması yaptığını belirterek "Ancak İsrail'in yıllık 18 milyar metreküp satmak istediği biliniyor.
Bu miktarın 8 milyar metreküpünün de Türkiye üzerinden batıya ulaştırılması düşünülüyor" diye konuştu.

Konunun masaya gelmesinin bile önemli olduğunu söyleyen Özgül, "Güney Kıbrıs'taki İsrail ve ABDliler'in ortak olduğu doğalgaz rezervinin sevki konusu çok önemli. Bu, İsrail'in yumuşak karnı" dedi. İsrail'in Mısır'la gerçekleştirdiği LNG anlaşmasının da pazarlık gücünü artırmak için yapıldığını söyleyen Özgül, "İsrail muhtemel güzergâhlar için alternatifsiz olmadığı izlenemi yaratmak istiyor" diye konuştu.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.