Kendi basınından ağır suçlama

Kendi basınından ağır suçlama

Türkiye'den özür dilemeye yanaşmayan İsrail yönetimine kendi içinden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

İsrail'in Haaretz gazetesi, dün yayımladığı bir makalede dikkat çekici tespitlerde bulundu. İsrail devleti "dört yaşındaki bir çocuğa" benzetilirken, hükümete eleştiriler yöneltildi. Aner Shalev imzalı makalede, "Özür kelimesine karşı olmak rasyonel midir yoksa özü itibarıyla çocukça geri çekilme fenomeni midir? Bir özrün bir zayıflık işareti olması gerekmez; aksine bir güveni, sorumluluğu ve olgunluğu yansıtabilir." denildi.

"Özür dilemek neden bu kadar zor?" diye soran Haaretz yazarı, "Bu hecelerin kombinasyonunu, telaffuzunu bu derece zorlaştıran şey nedir? Hükümet neden kendisini dudaklarından çıkmayacak sadece iki hecelik bir kelime için uluslararası izolasyon, güvenliğin bozulması, milyarlara ulaşan ekonomik zarar tehlikesine atıyor? Başbakan bir elçi atamak için neden yüzlerce saat harcıyor, Türklerden özür dileme konusunda -hiçbir sonuç elde etmeksizin- sayısız zigzaglar ve konuşmalar yapıyor?" ifadelerini kullandı. Ardından "Özür kelimesine karşı olmak rasyonel midir yoksa özü itibarıyla çocukça geri çekilme fenomeni midir? Bir özrün bir zayıflık işareti olması gerekmez; aksine bir güveni, sorumluluğu ve olgunluğu yansıtabilir." diye devam eden Haaretz yazarı, hâlâ kızının dört yaşındayken özür kelimesini söylemeyi reddettiğini ve özür dilemesi için baskılara karşı kahramanca direndiğini ve en sonunda da ancak '-zür' dedirtebildiklerini hatırladığını kaydetti.

Ardından İsrail devletini de kendi çocuğu ile karşılaştıran yazar, "Her ne kadar bazı zamanlar öyle davranmakta ısrar etse de bu devlet dört yaşında değil." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.