İsrail yeni işgale hazırlanıyor

İsrail yeni işgale hazırlanıyor

İsrail'in Gazze katliamının 1. yıldönümünde yeni bir işgale hazırlandığı iddia edildi.

Rakamlar net bir şekilde bilinmese de, işgalde 1500'e yakın Filistinli'nin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Gazze Şeridi'nde yaşanan son durumu aktaran Filistinli Muhammed Murteca, işgal bitince buradaki insanların da unutulduğunu belirterek “Ancak Türkiye unutmadı. Gazze Şeridi'nde çeşitli Türk sivil toplum kuruluşları ofis kurdu” dedi. Murteca, Gazze'nin işgal sonrası profilini şöyle aktardı: İnsanların çoğu soğuk havada çadırlarda kalıyor. Halkın yüzde 60'ı işsiz. Psikolojik hastalıklar, kanser arttı. Bunda fosfor bombalarının etkisi olabilir.

SINIRDA ALARM VERİLDİ

Üç günden bu yana Gazze sınırında alarm verildi. Buradaki insanlar bir işgal olasılığı bekliyor. Askeri tugaylar hazırlık yapıyor. Nöbetler arttı. Batı Şeria ve Gazze'de 6 kişi öldürüldü. Aşırı sağcı Yahudiler, Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerine ateş açılıyor. “Defolun gidin, burada yeriniz yok” demek istiyorlar. Gazze'de yeni bir işgal korkusuyla insanlar stok yapmaya başladı. Un çuvallarını alıp evlerine sığınak yapıyorlar.

DOMUZ GRİBİ DE Mİ İSRAİL'DEN?

Mısır ve İsrail yardımı engelliyor. Abluka devam ediyor. Gazze ve Mısır arasındaki tünellerden her şey getirilemiyor. Tünel başında duran Mısırlı komutanlar para alıyor. Elektrik, su, yakıt çok yetersiz. Gazze'de konuşulanlara göre domuz gribinin de İsrail'den gelmiş olma ihtimali var. Şimdiye dek 400 kişi domuz gribine yakalandı. 22 kişi öldü.

YARASI KAPANMAYAN YETİM KIZ MONA

Gazze işgalinde binden fazla çocuk yetim kaldı. En büyük kayıplardan birini de Zeytun Mahallesi'ndeki El Samuni ailesi verdi. İsrail saldırısından korunmak için 23 kişilik aile, 'güvenli' denilen bir yerde toplanmıştı. Kanlı saldırıda anne-babasını kaybeden Mona El Samuni, işgali anlatan resimler yaparak o günleri çizdi. Yetim kız, “Hala hatırlıyorum. Sanki dün ölmüşler gibi. Her gün yatmadan önce aklıma geliyorlar. Ama yaşamak için kendimi avutmaya çalışıyorum” diyor.


 

Etiketler :