İsrail Yine Çocukları Vurdu

İsrail Yine Çocukları Vurdu

Gazze’ye İsrail saldırılarında 2 günde 15 Filistinli ölünce Hamas ateşkesi bitirme kararı aldı. Sonuçtan İsrail’i sorumlu tutan Hamas, ‘Halkı savunmaya hazırız’ açıklaması yaptı.

İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki tansiyon giderek tırmanması 2009’dan beri süren ateşkesi bitirdi. İsrail uçaklarının önceki gece boyunca süren Gazze’deki bombardımanlarında, biri 5 yaşında bir çocuk olmak üzere 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle perşembeden bu yana ölenlerin sayısı 15’e ulaşınca Hamas’tan da ‘ateşkes bitti’ açıklaması geldi. Gazze’nin kontrolünü elinde tutan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyda, “İsrail’le Mısır’ın arabuluculuğunda vardığımız ateşkese artık uymak durumunda değiliz. Bu sonuçtan İsrail sorumlu. İsrail gerilimi tırmandırırsa, halkımızı savunmaya hazırız” dedi.

‘Erdoğan İsrail’i durdurdu, bizi o kurtarır’

Önceki gece ilk olarak Gazze’de füze ile vurulan araçta, Şifa hastanesi doktoru 32 yaşındaki Munter Kriva ile 29 yaşındaki kardeşi Mutaz ve 5 yaşındaki yeğeni İslam Mutaz Kriva öldü. El Bureyc kampına hava akınında da İslami Cihad’ın askeri kanadı Kuds Tugayları’nın iki üyesi öldü. Tüm cenazelerin parçalanmış ve tanınmayacak halde oldukları açıklandı.

Dün 15 Filistinli için cenaze töreni yapıldı. 5 yaşındaki çocuğun amcası “Bizi Türk Başbakanı Erdoğan kurtarabilir. İsrail’i durdurabilen bir tek o” ifadesini kullanırken “Dünyaya sesleniyoruz. Arap Birliği daima en önemli işlevi yerine getirmiştir: Seyirci olmak !” dedi. Anne ise “Çocuğumun suçu neydi. Yahudiler hep masumları öldürüyor” diye konuştu.

Öte yandan Gazze’den İsrail’e de 24 roket saldırısı düzenlendi. Ancak Aşdod kentine atılan bir Grad roketinin kurbanı, yine Filistinliler oldu. Roketin organize sanayi bölgesine düşmesi sonucunda 20’li yaşlarındaki 3 Filistinli işçi ağır şekilde yaralandı.

Öte yandan İsrail’e karşı saldırıları kınamak amacıyla ABD’nin BM Güvenlik Konseyine sunduğu bildiri Lübnan’ın reddi nedeniyle kabul edilmedi.

İsrail’e saldırıyı kınamaya Lübnan engeli

ABD Temsilcisi Rosemary DiCarlo, Lübnan’ı eleştirip “Bir tek delegasyon nedeniyle bildiriyi yayınlayamamamız üzüntü verici. Konsey sesini yükseltmeli” dedi. İsrail Temsilcisi Ron Prosor da, “Bu, İsrail halkına karşı terör eylemlerinde BM’nin sıklıkla kör ve sağır kaldığını gösteren üzücü bir hatırlatma’’ diye konuştu. Filistinli BM gözlemcisi Riyad Mansur ise “Ne yazık ki Konsey, Gazze dahil, ayrım gözetmeksizin tüm masum sivillerin öldürülmesini kınamada dengeli bir mutabakata varmakta başarısız’’ vurgusu yaptı. Bugün de Arap Birliği, İsrail’in Gazze saldırılarını görüşmek üzere acil toplanacak.

Star 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.