İsrail Yine Terör Estirdi-Foto

İsrail Yine Terör Estirdi-Foto

Utanç Duvarı'na karşı barışçıl gösterilerle adını duyuran Bilin köyüne İsrail gaz bombası yağdırdı

Batı Şeria'da topraklarını ellerinden alan duvara karşı düzenli olarak barışçıl protesto gösterileri düzenleyen Filistin köyü Bilin'de, bu hafta yine İsrail askerleri terör estirdi. Eylemciler üzerine gaz bombası yağdıran İsrail askerleri biri ağır 7 Filistinli'yi yaraladı, 5 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Ramallah'ın batısındaki Bilin'deki haftalık olağan gösteride, İsrail askerlerinin, Filistinli, İsrailli ve uluslararası eylemcilerden oluşan yaklaşık 200 göstericiyi dağıtmak için seri şekilde göz yaşartıcı gaz bombası atan fırlatıcılar kullandı.

Bombalar çok sayıda kişiyi etkilerken, bombalardan birinin, Tel Aviv Yaffo'dan İsrailli Arap bir göstericinin başına isabet ettiği öğrenildi. İsrailli Arap önce Ramallah'taki hastaneye götürüldü, daha sonra ise Kudüs'teki hastaneye nakledildi.

Bilincinin açık olduğu bildirilmesine rağmen, İmad Riska adlı İsrailli Arap göstericinin durumunun, hastanede yapılacak tetkikler sonrası netlik kazanacağı kaydedildi.

Yaralanan diğer 6 kişiden bazıları Filistinli sağlık ekiplerince olay yerinde tedavi edildi.



Öte yandan, İsrail askerleri gösteride Filistin'de yayımlanan gazetelerden El Hayat El Cedide muhabiri Muhib Barguti'nin de aralarında bulunduğu, biri Amerikalı ve 3'ü de İsrailli gösterici olmak üzere toplam 5 kişiyi gözaltına aldı. Göstericiler, Bilin'de İsrail askeri karakolunda gözaltında tutuluyor.

İsrailli ve uluslararası göstericilerin, İsrail ordusunun tüm baskı ve yasaklamalarına rağmen, Bilin'deki haftalık gösterilere katılımı artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Filistinli yerel sakinleri dışında, köyü yasak bölge ilan etmişti.

Dünya Bülteni
 

Etiketler :