İsrail zalimlikte sınır tanımıyor

İsrail zalimlikte sınır tanımıyor

Dünya, İnsan Hakları Haftası’nı kutlarken, terör devleti İsrail uluslararası hukuku hiçe saymaya devam ediyor

Dünya, İnsan Hakları Haftası’nı kutlarken, terör devleti İsrail uluslararası hukuku hiçe sayarak Kudüs'ü tamamen Yahudileştirmek için hızla yeni yerleşkeler inşa ediyor, yıkımlara direnen gençleri ise cezaevine atıyor.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

Terör devleti İsrail uluslararası hukuku bir defa daha ayaklar altına alarak Kudüs’te 846 konutun daha inşa edilmesine onay verdi. İsrail yakaladığı Filistinli çocuk ve gençlere ise işkenceyi sürdürüyor.

 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilanının yıl dönümünde terör devleti İsrail uluslar arası hukuku bir kez daha ayaklar altına alarak Kudüs’te 846 konutun daha inşa edilmesine onay verdi. İşgal yönetiminin Kudüs'ü bir an önce tamamen Yahudileştirmek için hızla yeni yerleşkeler inşa edeceği bilgisi, Filistin’de gerilime yol açarken ‘Toprağı Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direnme Bürosu’ tarafından yayınlanan raporda,  İsrail’in aldığı son kararın detaylarına yer verildi.  Rapor Ortadoğu medyasında da geniş yer bulurken, İnsan Hakları Haftası’nda İsrail’in böyle bir karar almasının manidar olduğu vurgulandı.

 

RAPOR DEŞİFRE ETTİ, İSRAİL İNKÂR ETMEDİ

 

İsrail yönetimi Kudüs’te 846 konutun daha inşa edilmesi bilgisini yerel yöneticiler aracılığıyla doğrularken, ‘Toprağı Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direnme Bürosu’ tarafından yayınlanan raporda, Siyonist hükümetin geçen hafta ilk önce işgal altındaki Kudüs’ün güneyinde bulunan Beyt Safafa’nın toprakları üzerinde kurulan Cilo yerleşkesine eklenmesi için 130 konutun inşa edilmesini onayladığını  duyurdu. İsrail’in Beyt Safafa’nın ardından yine Kudüs’ün kuzey kesiminde bulunan yerleşkelerin genişletilmesi için de 716 konutun yapılmasına onay verdiği belirtildi.

 

YIKIMLARA DİRENEN ÇOCUKLARA İŞKENCE VE CEZA

 

Diğer taraftan Filistin topraklarında faaliyet gösteren Yahudi insan hakları örgütü B’Teselem, işgal altındaki Kudüs şehrine bağlı Silvan Mahallesinde tutuklanan Filistinli çocukların İsrail güvenlik güçleri tarafından fiziksel işkenceye uğradıklarını belirtti. Örgüt, İsrailli yöneticileri çocuklara uyguladığı işkenceden vazgeçmeye de davet etti. Örgüt tarafından hazırlanan raporda yıkımlara direnen yüzlerce çocuğun gözaltına alındığı, bunlardan 81’inin ise tutuklanarak hukuksuz bir şekilde cezaevine konuldukları belirtildi. Filistin hukuk merkezi tarafından yayınlanan raporda ise işgal rejiminin Batı Yaka ve Gazze’de işlediği insan hakları ihlallerinden örnekler verilerek Siyonist rejimin işgal ettiği bütün Filistin topraklarında barbarlığını sürdürdüğüne dikkat çekildi.

 

Yeni Akit

Etiketler :