İsrail'de 200, bizde binlerce nükleer silah var'

İsrail'de 200, bizde binlerce nükleer silah var'

Eski ABD Dışişleri Bakanı Powell, ABD ve İsrail'in nükleer silahları konusunda önemli bilgiler verdi...

ABD'nin 'başını ağrıtan' DCLeaks internet sitesinde ifşa edilen yeni e-postalar, ısrarla İran'ın nükleer silahları olduğunu söyleyip her türlü uzlaşı çabasına karşı çıkan İsrail'le ilgili skandal bilgiler ortaya çıkardı.

Sputnik'te yer alan bilgide, Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın yatırımcı Jeffrey Leeds'e gönderdiği ve 3 Mart 2015 tarihli bir e-postada İsrail'in 200 nükleer silahı olduğu ve bunların hepsinin Tahran'a doğru konuşlandırıldığı bilgisi yer aldı.

Powell'ın sözcüsü Peggy Cifrino da e-postanın doğruluğunu teyit etti. ABD Dışişleri ise Russia Today'in (RT) konuyla ilgili sorularını yanıtlamayı reddetti. E-postada yer alan diğer ifadeler ise şöyle: "İranlılar nükleer silah yapsalar dahi birini bile kullanamazlar. Tahran'dakiler İsrail'in 200 nükleer silahı olduğunu, bunların hepsini Tahran'a doğru konuşlandırıldığını, bizde de binlercesi olduğunu biliyor. Hem Kuzey Kore hem de İran konusunda açıkça konuştum. Önemsedikleri tek şeyi, rejimin hayatta kalmasını yerle bir edeceğiz. Nükleer silahı nerede, nasıl test edebilirler ki?"

ABD YILLARDIR 'MUĞLAKLIK POLİTİKASI' YÜRÜTÜYOR

ABD yıllardır 'nükleer muğlaklık' politikası çerçevesinde yıllardır en yakın müttefiklerinden olan İsrail'in nükleer silah stoku olduğunu ne kabul ediyor ne de reddediyordu. E-postanın 'davetsiz misafir' İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasından kısa süre sonra gönderilmiş olması ise dikkat çekti. İran ve BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesi ile Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasındaki nihai nükleer anlaşma Temmuz 2015'te imzalanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.