İsrail'de yine Liberman Krizi

İsrail'de yine Liberman Krizi

İsrail'e resmi ziyarette bulunan Brezilya Cumhurbaşkanı Silva'nın, ülkeye gelen liderlerin ziyaret protokolünde yer alan Teodor Herzl'in mezarında saygı duruşunda bulunmaması sorun yarattı.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, bu tavrı nedeniyle Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula de Silva'yı protesto ederek, Knesset'te yaptığı konuşmayı boykot etti.

Lieberman ayrıca Brezilya Cumhurbaşkanı ileİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki görüşmeyi de boykot ederek, Brezilya Cumhurbaşkanı'nın protokol kurallarına uymayarak İsrail'i küçümsediğini savundu.

İsrail'in yanı sıra Filistin'i de ziyaret edecek olan Lula'nın programında, Ramallah'ta Filistinlilerin lideri Yaser Arafat'ın mezarında saygı duruşunda bulunması yer alıyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yayımlayarak, Lieberman'ın Brezilya liderine İsrail'in diplomatik kurallarına uyulmamasını "ciddiye aldığını" göstermek istediğini vurguladı.

Lula, Knesset konuşmasında silahlardan arınmış bir Orta Doğu çağrısında bulunmuştu.

Lula, Latin Amerika'da nükleer silahların yer almamasının Brezilya'ya gurur verdiğini belirterek, "Bunun dünyada diğer bölgeler için de emsal olmasını isteriz" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :