'İsrail'e karşı gönüllü olmak istiyorum'

'İsrail'e karşı gönüllü olmak istiyorum'

Siyonist devletin savunmasız aktivistlere haince saldırması üzerine vatandaşlar Valiliğe başvurmaya başladı.

Kuşatma altında olan Gazze'ye yardım götüren gemiye barbarca yapılan saldırıya tepkiler sürüyor.

Siyonist devletin savunmasız aktivistlere haince saldırmaları üzerine vatandaşlar Valiliğe başvurmaya başladı. Gaziantep İHH ve Mazlumder üyeleri 'İsrail'e karşı gönüllü olmak istiyorum' adıyla başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan bin imzayı Gaziantep Valiliği yetkililerine verdi. Gruptakilerin, Valiliğe başvurarak, İsrail'in saldırısını kınamak üzere Golan Tepeleri’ne gitmek için gerekli iznin verilmesini istedikleri belirtildi.

SURİYE BAŞKONSOLOSLUĞUNA ZİYARET
Grup daha sonra Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosluğu önünde toplandı. Grup temsilcileri, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad'ı ziyaret etti.

HESAP VERSİNLER
Grup adına konuşan İHH Gaziantep Temsilcisi Şükrü Okudan, ve Mazlumder Gazinantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik İsrail'in Türk yardım gemisine saldırmasının kabul edilemez olduğunu, İsrail'in, uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırının hesabını tüm dünyaya vermesi gerektiğini söyledi.
Güneydoğu'nun çeşitli kentlerinden yarın (bugün) Gaziantep'e gelecek binlerce gönüllüyle birlikte sabah erken saatlerde Suriye üzerinden 'İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepelerine' gidip orada İsrail'i protesto etmek istediklerini anlatan Okudan  ve Çelik bu konuda Suriye hükümetinden gerekli yardım ve kolaylığı göstermesini istediklerini bildirdi.
İSRAİL’İN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI
Başkonsolos Haitham Saad ise İsrail'in savunmasız ve yardım gönüllüsü olarak Filistin'e gitmeye çalışan Türk vatandaşlarına yaptığı saldırıyı kınadıklarını, bu saldırının İsrail'in ne kadar hak ve hukuk tanımaz olduğunu yeniden tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
Uluslararası bir sorun haline gelen Filistin meselesine gösterdiği duyarlılıktan dolayı Türk hükümetini ve Türk halkını kutlayan Saad, sözlerini şöyle tamamladı:
“Saldırı sırasında şehit olan Türk vatandaşlarına Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere tüm Türk halkına başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin son yıllarda izlediği onurlu dış politikası tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türk hükümetinin Filistin sorunun çözümü konusundaki izlediği politika Suriye'nin de soruna bakışı açısından ciddi bir paralellik arz ediyor. Bölgenin huzura kavuşması, Filistin sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesiyle mümkün olacaktır.”
Yarın (bugün) Suriye üzerinden Golan Tepelerine gidecek Türk konvoyuna gerekli yardım ve iznin verileceğini belirten Saad, “Golan Tepeleri askeri bir bölgede yer alıyor. Ancak, Türk konvoyuna Golan Tepelerine yakın bir bölgede İsrail'i protesto etmeleri için gerekli yardımları yapmaya çalışacağız. Türk şehitleri bizim şehitlerimizdir, sizin duygularınız bizim duygularımızdır, İsrail bu saldırısı ile her zamanki insanlık dışı tavrını göstermiştir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :