İsrail'e Koltuk Misillemesi

İsrail'e Koltuk Misillemesi

Yarı resmi bir konserde İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’e ‘’Koltuk misillemesi’’ yapıldı. Levy’e salonun arka sıralarında yer ayrıldı.

İspanya’nın AB Dönem Başkanlığını devralması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından verilen konserde İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’e ‘’Koltuk misillemesi’’ yapıldı. Levy’e salonun arka sıralarında yer ayrıldı.

İspanya Büyükelçiliği ve Kültür ve
Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen konserde, Büyükelçi sıralamaları dikkat çekti. CSO’daki konser için ön koltuklar, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ile AB Büyükelçilerine ayrıldı. İsrail Büyükelçisi Gaby Levy’e ise arka sıralarda yer verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konseri en önde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, AB
Genel Sekreteri Volkan Bozkurt, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Selim Yenel’in aralarında bulunduğu bir topluluk ile izledi. Bakan Günay konserde İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos ile yan yana oturdu.

İsrail’de kısa bir süre önce İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ile Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’un görüşmesinde koltuk krizi yaşanmıştı.

Etiketler :