israil'i Karıştıran Olay

israil'i Karıştıran Olay

Netanyahu ve eşi Sara, bindikleri resmi uçağa 127 bin dolarlık yatak odası yaptırınca ülkede büyük karışıklık yaşandı.

Ekonomik kriz altında bunalan İsrail’de, Başbakan Netanyahu ve eşi Sara, Londra’ya gitmeden önce bindikleri resmi uçağa 127 bin dolarlık yatak odası yaptırınca ülkede kıyamet koptu. Gazeteler Netanyahu’yu krallara benzetti.

THATCHER’IN CENAZESİNE GİTMEK İÇİN BİNDİĞİ UÇAĞA YATAK ODASI YAPTIRDI

İsrail’de halk ekonomik kriz ve sosyal kesintiler yüzünden sokaklara çıkarken, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun İngiltere’ye giderken kullandığı resmi uçağa ‘uyuması’ için 127 bin dolarlık ‘yatak odası’ yaptırdığı ortaya çıktı.

İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher’in cenazesine katılmak için geçen ay Londra’ya giden Başbakan Netanyahu, eşi Sara Netanyahu ile yaptığı yolculukta ‘daha iyi dinlenmesi’ için harcanan para nediniyle ülke basınında alay ve eleştiri konusu oldu. Başbakan ve eşi için uçakta hazırlanan yatak odası bölümünde bir büyük yatak bulunduğu ve çifte tam bir özel alan sağlanması için de 4 duvar ile çevrelenen bir alan yapıldığı ifade edildi. İsrail basını toplam 5.5 saat süren yolculuk için yapılan bu harcamayı manşetlerine taşıyınca Başbakan Netanyahu eleştiri oklarına hedef oldu.

‘BİBİ TAM BİR KRAL GİBİ’

İsrail’in önemli gazetelerinden Yedioh Ahronnoth, Başbakan’ı ‘krala’ benzeterek “Bibi kral, monorşilerde Kral ve Kraliçe uçunca masraf söz konusu değildir” diyerek tepkisini dile getirdi. Muhalefetteki İşçi Partili vekil Micky Rosenthal ise Netanyahu’nun bu ‘skandal davranışı’ nedeniyle soruşturma açılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.