İsrail'i sevindiren fotoğrafları kim verdi?

İsrail'i sevindiren fotoğrafları kim verdi?

Dayak yemiş İsrail askerleri görüntülerinin kim tarafından servis edildiği tartışma konusu olurken, Fehmi Koru 'İsrail'den Hürriyet'e servis' imasında bulundu, İHH yetkilisi fotoğraflar çalındı dedi.

Hürriyet gazetesi Pazar günü İsrail’in elini güçlendirecek bazı fotoğraflar yayınladı. Hürriyet gazetecilik başarısı olarak lanse etmeye çalıştığı bu fotoğrafları yayınlarken, görüntüleri içeren diskin kendilerine İHH gönüllüsü tarafından getirildiğini ve diskteki verilerin ‘veri kurtarma programı’ ile kurtarılarak kullanıldığını vurguladı.

Haberin sunuluşu ve dayak yemiş İsrail komandosunun görüntüleri İsrail’in iddialarını destekler nitelikte olması çeşitli tartışmalara neden oldu.

Hürriyet’le aynı gruba bağlı Milliyet bugün bu konudaki haberi yayınlarken ‘İsrail’i sevindiren kareler’ başlığını kullandı ve fotoğrafların ilk olarak Hürriyet’te yayınlandığına vurgu yaptı.


Fotoğrafların İHH yetkilisi tarafından uluslar arası haber ajansı AFP’ye verildiği bilgisine de yer veren Milliyet İsrail medyasının fotoğraflarla ilgili “Türkiye’de yayınlanan fotoğraflar İsrailli askerleri öldürme girişimini kanıtlıyor” ifadeleriyle duyurulduğunu yazdı.

TAHA KIVANÇ’TAN İSRAİL İMASI

Yeni Şafak’ta Taha Kıvanç mahlasıyla yazan Fehmi Koru ise, Hürriyet’in fotoğrafları yayınlarken yaşadığı tereddüdü “Haberin kaç yerine sıkıştırılan özür-kokulu cümleleri okurken duyduğu sıkıntıyı iliklerimde hissettim.” cümlesiyle dile getirdi.

Kıvanç, Hürriyet’in birkaç kez, "İsrail'in sildiği veya kullanılamaz hale getirdikleri" ifadesini kullandığını belirttikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı ”(…) Çünkü fotoğraflardaki görüntüler İsrail askeri sansürünün asla silmeyeceği, el koyduğu makinalarda karşısına çıktığında herkes tarafından görülebilmesi için olağanüstü gayret göstereceği türden: Karelerin bir tekinde bile İsrail askerlerinin çok kısa mesafeden açtıkları ateşle hayatını kaybeden herhangi bir gönüllü görülmüyor...

Taha Kıvanç, yazısının ilerleyen bölümünde Hürriyet hakkında ortaya atılan ‘Yahudi sermayesi ile kurulan ve işletilen gazete” iddialarını değinip yazısını şu ifadelerle bitirdi; “Şimdilerde kimse Hürriyet'in çıkış günlerinde dolaşan iddiayı dillendirmiyor; gerek de yok, çünkü yeni bir sahibi var gazetenin: Aydın Doğan...

İsrail ordusunun verdiği fotoğrafları yayımlıyoruz’ demelerinde hiçbir mahzur yoktu yani...

FOTOĞRAFLAR ÇALINDI

İHH Basın sorumlusu Salih Bilici fotoğraflarla ilgili Postmedya.com’a ilginç bir açıklama yaptı.

Bilici bu fotoğrafları bir tek kendisinin çektiğini ve fotoğrafları bilgisayarında sakladığını söyleyerek "Hürriyet'e bu fotoğrafı ne İHH'dan biri ne de ben vermedim. Fotoğraflar benim çektiğim ve bilgisayarımda olan fotoğraflardı. Bilgisayarım basından arkadaşların kullanması için sürekli açık duruyordu. O sırada fotoğraflar çalınmış  olabilir. Selçuk'la konuştum. Bilgisayarımdan fotoları sen mi aldın dedim. Almadığına dair yemin etti. Biri bilgisayarımdan çalmış!" dedi.

Salih Bilici fotoğrafların Taha Kıvanç'ın ima ettiği gibi İsrail tarafından Hürriyet'e geldiği konusuna da değinerek " İsrail'in elinde bunun gibi yüzlerce fotoğraf var. Ama imajlarının zedelenmemesi için yayınlamıyorlar. Dünyanın en iyi yetişmiş komandolarını böyle korkak bir şekilde göstermek isteyeceklerini sanmıyorum. Ayrıca yayınlanan bu fotoğraflar benim bilgisayarımdaki fotoğraflar" dedi.

(Haber 7)

Etiketler :