İsrail'in Sinsi Kudüs Planı

İsrail'in Sinsi Kudüs Planı

İsrail, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve Arap kimliğinin ortadan kaldırılması için 2010 bütçesinden 167 milyon dolar tahsis etti. İşte İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirilme planı;

Selda Shosa / TIMETURK

Kudüs ve mukaddesatın nusreti için İslami-Hıristiyan Kurumun genel sekreteri Dr. Hasan Hatır, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirmek için tahsis ettiği gizli açık yüksek bütçe karşısında Arapları zayıf siyasi konum aldıkları ve az maddi destek gösterdikleri için uyardı. Dr. Hatır, İsrail hükümetinin 209-2010 bütçesinden ayrılan 167 milyon doların yüksek bir rakam olduğunu ancak gerçek miktarın çok daha yüksek olduğunu çünkü resmi olmayan onlarca Siyonist kurumun da Kudüs'ün Yahudileştirilmesi için özel fon tahsis ettiğini belirtti. Dr.Hatır, Arap lider ve zenginleri Kudüs'ü kurtarma savaşına girmeye çağırdı.

Kudüs ve mukaddesatın nusreti için İslami-Hıristiyan Kurum, İsrail'in Kudüs şehrinin Yahudileştirilmesi için sürdürdüğü ateşli kampanyanın karşısında Arapların zayıf maddi ve siyasi desteği hususunda uyarıda bulundu. Zira bu kampanyaların bazılarının boyutunu İbrani devletinin 2009-2010 genel bütçesi ortaya koymaktadır.

Bu bağlamda kurumun genel sekreteri Dr. Hasan Hatır şöyle dedi; ''İsrail, genel bütçesinden önümüzdeki yıl Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve şehrin mübarek Aksa Mescidi ile Eski Kent'i çevreleyen bölgelerinde Arap kimliğin silinmesi için 167 milyon dolar ayırmıştır. Bu rakam, büyüklüğüne karşın hükümetin ve resmi olmayan daha başka kurumların katkıda bulunduğu gizli bütçenin aslında sadece bir kısmıdır.

Geçen Çarşamba yayımlanan ismi ya da kaynağı bildirilmeyen bir rapora göre Kudüs'teki yerleşimlerin genişletilmesi için 184 milyon Şekel'in üzerinde (50 milyon Amerikan doları) bütçe ayrıldı. Bu yerleşimler Cebeli Ebu Ganim ve Ma'ale Adumim yerleşimleridir. Buna ek olarak 390 milyon Şekel (106 milyon Amerikan doları) de şehrin ortasında yerleşim merkezleri ve Yahudi ağırlık merkezleri kurulması için tahsis edildi.

Aksa Mescidi'ni çevreleyen mekanlar için işgal yönetimi ''kutsal havza'' olarak isimlendirdiği yerleri Yahudileştirme ve Ağlama Duvarı mirası fonunu güçlendirme hedefiyle 70 milyon Şekel (20 milyon Amerikan doları) bütçe ayırdı.

Gizli olan bütçe daha da büyük

Hatır bunların sadece yerleşim ve Yahudileştirme için İsrail bütçe kaleminde ayrılan aleni rakamları gösterdiğine, genel bütçe giderleri bentlerinde ne şekilde bütçe ayrıldığını yansıtmadığına dikkat çekti. Hatır şöyle dedi; ''nitekim yerleşim ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesiyle ilgili bentler bilinen nedenlerle gizli kalacak, ilan edilmeyecektir.''

Hatır ayrıca Aksa'nın ve çevresinin Yahudileştirilmesi hususunda verilen rakamların gerçeği yansıtmadığına, çünkü ilan edilen miktarın sadece hükümetin bir yıllığına tahsis ettiği resmi rakam olduğuna, oysa resmi olmayan onlarca Siyonist kurum ve örgütün gelecek senelerde Yahudileştirme kampanyasına harcanmak üzere milyonlar tahsis ettiği özel fonu bulunduğuna işaret etti.

Hatır'ın ifadelerine göre son zamanlarda bu örgütlerden bir kısmı gerek maddi imkanlar gerek de çaba ve faaliyet seviyesinde İsrail resmi taraflarının harcadığından daha fazla çaba sarfetmeye başladı.

İslamonline sitesi yayımladığı iki ayrı raporda Kudüs şehrinin Yahudileştirilmesi, mübarek Aksa Mescidi'nin yıkılması ve yerine Süleyman tapınağının inşa edilmesi için faaliyet gösteren gerek İsrailli gerek batılı örgütlenmiş 32 kurumun ismini vermişti.

Genel bütçede belirtilen rakamların hangi projelere harcanacağı konusunda ise Hatır şöyle dedi; ''bu miktar sadece iki yerleşimin geliştirilmesi, ''kutsal havza'' olarak isimlendirilen üç sokağın alt yapısı içindir. Bu bölge, Aksa'yı çevreleyen dar bir alandır. Duvarla, kazılar, Arap evlerin ve mahallelerin yıkımı, diğer onlarca yerleşimin inşa edilip genişletilmesine ilişkin miktarlar ise ilan edilen bu rakamlar arasında yer almamaktadır.
Kudüs'ü ve mukaddesatı savunma için İslami-Hıristiyan cephesi resmi olmayan ve kar gütmeyen bir kurum olarak 2007 yılında kuruldu. Sonra 2008 yılının Ekim ayında başkan Mahmud Abbas'ın yayımladığı bir kararname ile Filistin Kurtuluş Örgütü'nün temel bir parçası, direk başkana bağlı bir kurum haline geldi.

Bu kurum, kutsal şehri savunmakta, İsrail'in İslami ve Hıristiyan mukaddesata karşı yaptıklarını ortaya koymaktadır.

Dr. Hatır son olarak Arap lider ve zenginlerden bu savaşa girmelerini ve açık maddi destek gören taraf karşısında şehrin, halkının direnişini güçlendirmeye aktif olarak katılmalarını istedi.

Bir gün geçmiyor ki Filistin'de kutsal şehrin işlerine bakan kurumlar, Aksa Mescidi'nin temellerini sarsan yeni bir tünel ya da turizm projesi adı altında Aksa Mescidi çevresinde bir gece kulübü kurulduğu ya da dans partileri yapıldığını ortaya çıkarmasın.

Aksa vakıf ve kültür kurumu yayımladığı raporunda işgalcinin bugünlerde Kudüs'teki Eski Kent'in tarihi, dini-İslami ve Arap yüzünü değiştirmek için en büyük eylemlerini gerçekleştirdiğini doğruladı. Bu plan, Eski Kenti'n surlarını, kapılarını Eski Kent'e bitişik çevreyi ve mübarek Aksa Mescidi'ni kapsıyor.

Etiketler :