İsrail'in Sisi'sine tepki!

İsrail'in Sisi'sine tepki!

Darbeci Sisi'nin hüküm sürdüğü Mısır'da cunta mahkemesinin Filistin'deki Hamas Hareketi'ni terör örgütü ilan etmesi Gazze'de protesto edildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yürüyüş düzenleyen çok sayıda Filistinli, Hamas flamaları taşıyarak, Mısır'da cunta mahkemesinin"Hamas'ın terör örgütü ilan edilmesi"ni öngören kararını protesto etti.

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Muşir el-Mısri, burada yaptığı konuşmada, "Mısır Acil İşler Mahkemesi'nin Hamas hakkındaki kararı tarihe yapılan bir darbedir" diye konuştu.

Söz konusu kararın siyasi olduğunu savunan Mısri, kararın ayrıca "Modern çağın en şerefli olgusuna el uzattığını" vurgulayarak şunları söyledi:

"Hamas ve diğer Filistinli direniş grupları, İsrail'in Nil'den Fırat'a kadar uzanan bölgeleri elde etme hayaline karşı mücadele ederken Mısır'dan böyle utanç verici bir karar çıkıyor. Karar, Mısır'ın Filistin meselesindeki tarihi, siyasi rolüne de zarar veriyor."

Yargı tarafından alınan bu kararın Mısır halkının iradesini yansıtmadığını kaydeden Mısri, "Hamas ve İsrail'in başlattığı 3 savaşı da püskürten azametli İzzeddin el-Kassam Tugayları bu karardan etkilenmeyecek" ifadesini kullandı.

"Hamas saflarından hiç kimse Mısır'ın içişlerine ne askeri ne de siyasi yönden karışmıştır" diyen Mısri, "Mısır için barış ve güvenlik temenni ediyoruz. Bizim silahımız, Filistin'i özgürlüğüne kavuşturmak dışında kalkmayacak, tüfeğimiz her zaman temiz kalacaktır" diye konuştu.

Mısır yargısı, ilk defa 4 Mart 2014'te "Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılması" yönünde karar almıştı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi ise 31 Ocak'ta Hamas'ın silahlı kanadı "İzzeddin el-Kassam Tugayları"nın, bugün de Hamas hareketinin "terör örgütü" olarak kabul edilmesine karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.