İsrail'in  yeni esir listesi planı

İsrail'in yeni esir listesi planı

Esir asker dayatması yapan işgalci bir yandan da vaziyeti kurtarma çabasında Haaretz: “İsrail Esir Değişimi İçin Yeni Liste Hazırlıyor”

Filistin Enformasyon Merkezi

Esir asker Gilad Şalit serbest bırakılmadan herhangi bir şekilde ateşkes sağlanamayacağı açıklaması yapan Siyonist işgal devletinin, Filistin direnişinin esir askerin ancak Filistinli tutsaklar karşılığında serbest bırakılabileceği yönündeki kararından da vazgeçmeyeceğini bildiği için yeni formüller üretmeye çalışıyor. Çünkü sorunun çıkmaz kapıya dayanmasının, Filistin direnişinin silahlı mücadelesinden etkilenen Yahudi yerleşim merkezlerindeki tedirginliğinin sürüp gitmesinin kendisinin de pek işine gelmediğini biliyor.

İsrail’in tanınmış gazetelerinden Haaretz esir asker Şalit’le ilgili bir haberinde işgal devleti yönetiminin esir pazarlığı için yeni bir liste hazırladığını bildirdi.

Gazete güvenlik kaynaklarına dayandırdığı ve bugün (19 Şubat Perşembe) yayınladığı haberinde İsraillileri öldürmemişlerden oluşan ve “Savunma” ve “Adalet” bakanlıkları tarafından haklarında ittifak sağlanan 200 tutsağın isminin Mısır’a verileceğini, ardından da ilk dönem görüşmelerde Hamas’ın önereceği yeni isimlerle sayının 450’ye çıkarılacağını yazdı. Habere göre bir sonraki merhalede kadınlardan, çocuklardan ve Hamas mensubu parlamento üyelerinden oluşan 550 tutsak daha serbest bırakılacak. Haberde bunun aynı zamanda İsrail’in Mahmud Abbas’a karşı bir “iyi niyet göstergesi (!)” olarak lanse edileceğine dikkat çekildi.

Gazete güvenlik organlarına dayandırdığı haberinde yetkililerin ağzından şu ifadeyi aktardı: “Şu an top Hamas’ın sahasında. Örgütün bütün istekleri kabul edilecek. Biz, onun listesindeki isimlerin çoğunu serbest bırakmaya hazırız.”



Etiketler :