İsrailli bakandan ilginç açıklama

İsrailli bakandan ilginç açıklama

İsrailli bakanlar, Türk Büyükelçiliği'nde düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonunu 'boykot' etmeyi planlarken İsrailli bir bakan sert bir çıkış yaptı

İsrailli bakanlar, Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın uluslararası bölümünün iptal edilerek İsrail'in dışlanması, TRT'de yayınlanan 'Ayrılık' dizisi ve BM'de Türkiye'nin 'Evet' dediği Goldstein raporundan duyulan rahatsızlığı yansıtmak için Türk Büyükelçiliği'nde düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonunu 'boykot' etmeyi planlıyor.

Yediot Ahranot gazetesinin haberine göre, Türk Büyükelçisi'nin konutuna davet edilen birçok bakan, Kudüs ile Ankara arasındaki son gerginlikler nedeniyle etkinliği boykot edecek.

Etkinlikte hükümeti temsil etmesi planlanan İsrail İçişleri Bakanı Eli Yishai'nin, davete katılmama ya da katılarak sert bir konuşma yapma eğiliminde olduğu belirtilirken, aralarında Binyamin Ben-Eliezer'in de bulunduğu bir grup bakan da 'Atmosferi ısıtmamalıyız, ateşe benzin dökmemeliyiz' diyerek katılma eğiliminde olduğu kaydedildi. Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Ben-Eliezer gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin stratejik önemi olduğunu belirtirken, 'Davet edildim ve şüphesiz katılacağım' dedi.

Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın katılmasının beklenmediği belirtilirken, 'Savunma Bakanı Ehud Barak ise henüz karar vermedi. Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise, Türk Büyükelçiliği'nin davetini kabul edip etmeyeceğini söylemeye yanaşmadı' denildi.

YÜZÜMÜZE TÜKÜRÜLÜYOR

Enformasyon ve Diasporadan Sorumlu Bakan Yuli Edelstein, davete katılmama kararı aldığını belirtirken, 'Türkler yüzümüze tükürürken, bizim 'Yağmur, yağmur' dememiz düşünülemez' diyerek tepkisini gösterdi.

Kendisinin gitmeyeceğini ve diğer bakanların da aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini söyleyen Edelstein, 'Türkler ateşi düşürmeye çalışıyorsa bunun yolu bu değil. Türkler Goldstein raporunun aleyhinde oy kullanabilirdi. Ama yapmadılar' dedi.

Eğer Türkler Avrupa Birliği'ne girmek istiyorsa, Zimbabwe ve Gabon (BM'de raporun geçmesi için oy veren iki ülke) ile İsrail'in sırtında dans etmemeleri gerektiğini anlamalı diyen Edelstein, 'Türk Büyükelçisi'nin İsrail askerlerinin çocukları ve bebekleri vurduğu diziyi kınadıklarını görmedim' diyerek Ankara'dan beklentisini dile getirdi.

Etiketler :