İsrailli komutan: İşgalcilikte dünya şampiyonuyuz

İsrailli komutan: İşgalcilikte dünya şampiyonuyuz

İsrail ordusu eski komutanlarından Gadi Şamni, 'Bizler işgalcilikte dünya şampiyonuyuz.' dedi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Herzilya şehrinde bir konferansta konuşan eski Merkezi Komutanlık başkanı emekli tümgeneral Şamni, ülkesinin Filistin topraklarını işgal etmesini eleştirdi.
 
Şamni, "Bizler işgalcilikte dünya şampiyonuyuz! Ben de Merkezi Komutanlık başkanı olarak işgalin bir generaliydim. İşgalciliği bir sanat seviyesine yükselttik. Şimdi soruyorum, İstediğimiz bu mu? Ordunun (Batı Şeria'daki) 2 buçuk milyon sivili kontrol etmekle meşgul olması, onu gerçek tehditlere karşı hazırlanmaktan da alı koyuyor. Etik değerleri ve kapasitesi bitkin duruma düşmüş olan ordu, politikacıların önünde yumruklanan bir kum torbasına dönüştü." ifadelerini kullandı.
 
Şamni, İsrail'in atacağı her adımın Filistinlilerden ayrılarak iki devletli çözüme gidecek stratejik bir hedefe hizmet etmesi gerektiğini savundu.
 
İsrail genel kurmay başkanlığına aday olarak ismi geçen Şamni, 2012  yılında tüm generallikten emekli olarak ordudan ayrılmıştı. Şamni Merkezi Komutanlık başkanı olarak bir dönem İsrail ordusunun işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki faaliyetlerini yürütmüştü.
 
İsrail 1967'den beri Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Golan Tepelerini işgal altında tutuyor. Gazze'den 2005 yılında çekilen İsrail, o tarihten beri orayı da hava, kara ve denizden abluka altında tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.