Rusya'da gelirler düştü, işsizlik aynı seviyede kaldı

Rusya'da gelirler düştü, işsizlik aynı seviyede kaldı

Rusya’da, reel harcanabilir gelirler kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 5,6 düşerken, işsizlik aynı seviyede kaldı.

MOSKOVA (AA) - Rusya’da, reel harcanabilir gelirler kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 5,6 düşerken, işsizlik aynı seviyede kaldı.

Rusya Devlet İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından açıklanan verilere göre; Rusya’da reel harcanabilir gelirler kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 5,6 düşerken, bu yılın ilk 11 ayında ise yüzde 5,8 geriledi.

Kasım ayı ortalama maaş ise aylık 36 bin ruble olarak açıklanırken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ortalama maaşlarda yüzde 7,6’lık bir artış yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, ülkede işsizlik oranının ise kasım ayında bir önceki aya göre değişiklik göstermeyerek yüzde 5,4 seviyesinde kaldığı belirtildi.

Rusya’da işsizlik oranı, geçen yılın aralık ayından bu yılın şubat ayına kadar yüzde 5,8 seviyesinde devam ederken, mart ayında yüzde 6’ya yükselmiş, sonraki aylarda ise istikrarlı bir düşüş sürecine girmişti.

Rusya’da resmi verilere göre, toplam 76,6 milyon kişilik iş gücü bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.