Altın 2,496.16
%0.03
BIST 9,693.46
%1,77
Dolar 32.50
%0.13
Euro 34.60
%0.09
İstanbul
16°
Engelli öğrencilerin okulları düzenlendi

Engelli öğrencilerin okulları düzenlendi

İstanbul’daki 340 okulu engelsiz hale getirildi

 

Engelli öğrencilerin okullarında yaşadığı engellere, Milli Eğitim Bakanlığı parmak bastı. Bakanlık, ilk ders zilinin çalmasına kısa bir süre kala, Türkiye genelinde binden fazla ilköğretim okulu ve lisede engelli öğrencilerin eğitimlerini kolaylıkla sürdürebilmesi için yenileme çalışması başlattı. Proje kapsamında İstanbul’da 340 okul ‘engelsiz’ hale getirildi.

YENİDEN DİZAYN EDİLDİ
Çalışma kapsamında okullara engellilerin kullanımına uygun kapı, rampa, kapı kolları, tuvalet ve asansörler yerleştirildi. Asansörlerdeki düğmeler de engellilerin erişebileceği şekilde dizayn edildi. Ayrıca acil durumlarda yardım çağırabilmeleri için okul yetkililerine bağlı telefonlar da asansörlere konuldu. Öğrenciler katları asansörler yardımıyla inip çıkabilecek. Okul kapıları tekerlekli sandalyelerin geçebileceği şekilde genişletilecek.

ULAŞIM ÜCRETSİZ
Zihinsel engelliler için de bir dizi önlem yolda. Zihinsel engellilerin ulaşımı bu yıl devlet tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Valilikler tarafından görevlendirilecek araçlar zihinsel engelli öğrencileri evlerinden alıp evlerine bırakacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.