İstanbul'dayken Adana'dan trafik cezası!

İstanbul'dayken Adana'dan trafik cezası!

İstanbul'da yaşayan boyacı ustası İbrahim Yavuz (45), ömründe hiç gitmediğini söylediği Adana'da kesilmiş yüklü miktarda trafik cezasıyla şaşkına döndü.

İddialara göre ilginç olay Ataşehir'de yaşayan İbrahim Yavuz'un başından geçti. Aynı anda kapısına bırakılan bin 77 ve 2 bin 201 lira tutarındaki, 2 adet trafik cezası ödeme emrini gören Yavuz, kısa süreli şaşkınlık yaşadıktan sonra hemen telefona sarıldı. Yavuz, cezaların yazıldığı Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nü aradı. Buradaki görevlilere Adana'ya hiçbir zaman gitmediği halde 'yetki belgesiz araçla eşya taşımak diğeri ve dur ihtarına uymamak' suçlarından toplam 3 bin 271 Türk Lirası ceza yazıldığını söyledi. Görevlilerin 'Yapacak bir şey yok. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvur' sözleri üzerine avukatı aracılığıyla itiraz dilekçesi yazdı. İbrahim Yavuz, dilekçede 'ömründe hiç Adana'ya gitmediğini, OGS kayıtları ile otoban kamera kayıtlarının incelenmesi halinde gerçeğin ortaya çıkacağını ifade etti. Uğradığı haksızlığın mahkemeden döneceğini düşünerek beklemeye başlayan Yavuz, geçtiğimiz günlerde aldığı haberle bir kez daha şaşkına döndü. Trafik cezasının Sulh Ceza Mahkemesi tarafından onaylanarak kesinleştiğini öğrenen Yavuz, şimdi cezaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Arabasını satarak cezayı ödemeyi düşünen İbrahim Yavuz, mağduriyetinin giderilmesini istiyor. Yavuz, "Ben ömründe hiç bir zaman Adana'ya gitmedim. Bana 'Yetki belgesiz taşıtla eşya taşımak' ve 'dur ihtarına uymamak' suçundan toplam 3 bin 300 lira ceza yazılmış. Bu araçla ancak 4 tane valiz taşınır. Cezalar aynı memur tarafından aynı saat içinde yazılmış. Gitmediğim, bilmediğim yerde arabama ceza yazılıyor. Tamamen hayal mahsulü bir ceza. Şimdi cezaları ödeyecek durumum yok. Çaresiz kalırsam mecburen arabamı satarak cezaları öderim. Gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyorum." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.