İstanbul Adliyesi’nin son günleri...

İstanbul Adliyesi’nin son günleri...

Sultanahmet’te bir devrin sonuna geldik... 56 yıldır hizmet veren İstanbul Adliyesi, tüm ek binalarıyla birlikte 25 Temmuz’dan itibaren Çağlayan’da...

1955 yılından bu yana Sultanahmet’teki binasında hizmet veren İstanbul Adliyesi’nin Çağlayan’daki dev binaya taşınma takvimi belli oldu.

BU CUMA BAŞLIYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan açıklamaya göre; adliye birimleri, 15 Temmuz Cuma günü Avrupa’nın en büyük adliyesi olarak gösterilen yeni binaya taşınmaya başlayacak. 25 Temmuz’dan itibaren yeni binada hizmet verecek. Sultanahmet’teki tarihi binanın nasıl değerlendirileceği ise henüz netlik kazanmadı. İki alternatif var. Bina, ya şehir müzesine dönüştürülecek ya da yıkılacak ve yerine arkeolojik park oluşturulacak.

SADECE BEŞİKTAŞ KALACAK
Beşiktaş’ta bulunan Özel Yetkili Mahkemeler hariç, Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’ne bağlı merkez bina ile Gülhane, Sirkeci, Levent ek binaları Çağlayan’a taşınacak. Mahkemelerin hafta sonlarında ve duruşmalarının olmadığı günlerde, Cumhuriye Başsavcılığı ve diğer adli birimlerin ise işlerini aksatmayacak şekilde taşınmaları planlanıyor. Taşınma işlemleri sırasında adliyedeki eski eşyaların alınmayacağı ve sadece mahkemelere ait dosyaların götürüleceği belirtildi. Bu arada Çağlayan’a gelmesi beklenen diğer adliyelerin taşınma takvimleri henüz belirlenmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.