İstanbul Barosu Başkanını Seçti

İstanbul Barosu Başkanını Seçti

İstanbul Barosu'nda başkanlık seçimi sona erdi. İşte kazanan isim...

İstanbul Baro Başkanlığına Doç. Dr Ümit Kocasakal seçildi. Yaklaşık 26 bin üyesi ile 'dünyanın en kalabalık barosu' unvanını NewYork Barosu'nun elinden alan İstanbul Barosu'nda seçim heyecanı sona erdi. Sütlüce Kongre merkezinde yapılan seçimlerde 6 aday yarıştı. Başkanlık seçimi barış havasında geçti. Seçimin galibi, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Doçent Doktor Ümit Kocasakal oldu.

İstanbul Barosu'na başkan seçmek için kurulan 65 sandıkta oy verme işlemi saat 10:00'da başladı. Katılımın fazla olması nedeniyle Eyüp çevresinde öğlen saatlerinden itibaren yoğun trafik gözlenirken, Anadolu yakasından gelecekler için Kadıköy ve Üsküdar'dan motor, farklı noktalardan da otobüs seferleri yapıldı.

5 gruptan 6 aday yarıştı

Seçimlere halen İstanbul Baro Başkanlığı görevini yürüten Muammer Aydın ile Doç Dr. Ümit Kocasakal, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan katılırken; Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Kemal Aytaç, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Satılmış Şahin, Katılımcı Avukatlar'ın adayı Mustafa Kemal Güngör ve Özgürlükçü Hukuk Platformu'nun ise Feyzi Çelik oldu.

Etiketler :