1.5 SAATLİK YOLU 7.5 SAATTE ALDILAR

1.5 SAATLİK YOLU 7.5 SAATTE ALDILAR

Ramazan Bayramı nedeniyle yola çıkanlar kâbus dolu saatler geçirdi

Ramazan Bayramı’nı tatil beldelerinde ya da yakınlarıyla birlikte geçirmek isteyenler, cuma gecesi yapılan son sahurdan sonra yollara düşünce, özellikle İstanbul-Bolu hattında kilometrelerce uzanan trafiğe neden oldu. Bir de bunun üzerine kazalar eklenince, bitmek bilmeyen bir trafik işkencesi başladı. Saat 04.00 ila 05.00 arasında yola çıkan tatilciler, İstanbul’un çıkışı olan Gebze’ye ortalama 4 saatte ulaştı.

1.5 SAATLİK YOLU 7.5 SAATTE ALDILAR: TEM Otoyolu’nun Ankara istikametinde trafik kitlendi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bile iki saatte geçildi. Kurtköy’de de yoğun trafik nedeniyle 10 dakikalık mesafe 1 saatte alınabildi. Bayrampaşa Esenler Otogarı’ndan çıkan yolcu otobüsleri, normalde 1.5 saat süren Kocaeli Gebze Eskihisar Arabalı Vapur İskelesi’ne ancak 7.5 saatte varabildi. Arabalı vapur kuyrukları 10 kilometre uzadı. Araçlara ortalama üç saatte sıra geldi. Esenler Otogarı Denetleyicisi Özden Yazar, normal günlerde otogardan çıkan otobüs sayısının 1200 olduğuna dikkat çekerken, “Önceki gece ve dün bu sayı 2000’i aştı. Üstüne bir de ek servisler koymaya başladık” dedi.

İSTANBUL-BOLU 12 SAAT: Bayram trafiğinin en yoğun yaşandığı yer ise Bolu oldu. Yollara düşen tatilcilerin oluşturduğu 30 kilometrelik araç kuyruğu nedeniyle araçlar Bolu’da saatlerce bekledi. İstanbul’dan Bolu’ya 12 saatte ancak gelebilen tatilciler, Bolu Yeniçağ’da, 13 aracın karıştığı zincirleme kazanın da etkisiyle 30 kilometrelik kuyrukla karşılaştı.

TEKİRDAĞ YOLU DA ÇİLELİ: Tekirdağ yolunu kullanan vatandaşlar da trafik yoğunluğundan kaçamadı. Araçlar Tekirdağ’daki liman ve karayolunda kilometrelerce kuyruk oluştururken, Eceabat’taki araç kuyruğu 10 kilometreyi aştı. Kuyruk Gelibolu’da ise 1 kilometreye ulaştı.

İSTANBULBURSA 8 SAAT: Bayram trafiği İstanbul Bursa yolunda da etkisini gösterdi. Sürücüler 3 saatlik yolu 8 saatte aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.