Topbaş'tan İstanbul Boğazı'na çılgın proje!

Topbaş'tan İstanbul Boğazı'na çılgın proje!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanında inşa edileceğini açıkladığı camiyle ilgili yer tespitinin ve diğer çalışmaların yapıldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanında inşa edileceğini açıkladığı camiyle ilgili yer tespitinin ve diğer çalışmaların yapıldığını söyledi.
Topbaş, Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanı nezdinde Devlet Bakanı Lee Yi Shyan ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Çamlıca'da yapılması planlanan camiyle ilgili soru üzerine Topbaş, konuyla ilgili çalışmalarda kendilerinin de görüşü olduğunu belirterek, ''İstanbul'a simgesel değerlere sahip ve simgesel değeri de getirecek büyük bir cami düşünülmekte. Özellikle önemli bir yapıt olduğunu düşündüğümüz, sayın Başbakanımızın da çokça önemsediği Ataşehir'de yapılandan daha büyükçe olan caminin mimarı tarzının ne olacağını söylemek istemiyorum. O konuda çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca orada yapılacak olan bir Çamlıca Anten Kulesi var. Son aşamasına gelindi. O da bu bağlamda hayata geçirilecek. Çalışmalar yapıldı'' şeklinde konuştu.
 
Topbaş, caminin planlara işlenmesi gerektiğini ifade ederek, ''O planlara işleme işini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak. O işi düzenleyecek ve teklifi yapacak'' dedi.
 
-''Etiler'den Altunizade'ye teleferik yapılacak''-
 
Topbaş, Etiler'den Altunizade'ye bir teleferik projesini de hayata geçireceklerini belirterek, şunları kaydetti: ''İstanbul Boğazı'nı geçen bu teleferikte Altunizade'nin diğer bir aktarması da Çamlıca'ya olacak. Bu, cami projesinden önce düşündüğümüz bir projedir. Teleferik çalışmalarını esasında 4 yıl önce başlattık. Bunu dünyada bazı kentlerde başarılı yapmış olan firmalar ve ülkeler var. Yap-işlet olarak vermek istiyoruz. Saatte 6 bin yolcu kapasiteli bir sistem olacak.''
 
Teleferik projesinin ulaşım ve turistik yönüyle önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, ''İki kıtayı teleferikle geçmek önemli ve heyecan verici bir hal alacaktır. Geçenlere de sertifika verilecektir. Diğer taraftan kent içi ulaşım da önemlidir. Yani saatte 6 bin yolcu aldığınızda bayağı ciddi bir yoğunluk demektir'' diye konuştu.
 
-3. köprü projesi-
 
Topbaş, 3. köprü ihalesiyle ilgili soru üzerine de 3. köprünün İstanbul'a önemli bir katkıda bulunacağını söyledi.
 
''Maalesef özellikle kış aylarında, karlı ve yağmurlu havalarda ikinci köprü ciddi şekilde trafik kazalarına sebebiyet veriyor'' diyen Topbaş, şöyle devam etti:
 
''Günde 30 binin üzerinde kamyon ve tır geçmekte. Artık kent içi trafiğinin yoğun hale geldiği bir köprü. Daha çok transit yapı ve raylı sistemi içinde barındıracak olan 3. köprü, İstanbul'un bu kazalar başta olmak üzere, sıkıntılı kent yoğunluğuna önemli bir nefes aldıracak. 2015 yılı itibariyle bitirilmesi hedeflenen bu köprü önemli bir katkı sunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.