Bu otobüsler ışığa takılmayacak

Bu otobüsler ışığa takılmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Otobüs yolu projesi hakkında bilgi verdi ve bunun Türkiye’de ilk defa yapılan bir uygulama olduğunu anlattı.

'OTOBÜSLER IŞIĞA TAKILMAYACAK'

Avrupa’da gördükleri ve inceledikleri bu uygulamanın İstanbul’da ilk etabını bir cadde üzerinde gerçekleştireceklerini kaydeden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bariyerlerle yolu ayırmayacağız. Sabah 07.00-10.00 ile akşam 16.00-20.00 aralığında buradan sadece otobüsler geçebilecek. Bu da toplu taşımayı özendirmek ve daha rahat hareket ettirebilmek adına yapılan bir çalışmadır. Burada ayrım sadece renklerle, ufak bir yazı ile belirtilecek. EDS kameralarla tespit edilecek. Uygulama saatlerinde oraya özel araç giremeyecek. İleri de bu tip yerlere 3 yolcu ve fazlasını taşıyan normal araçlarda girebilecek.”

Tercihli otobüs yolundan giden otobüslerin kavşaklara geldiğinde kırmızı ışık yanıyorsa 100 metreden algılanacağını dile getiren Topbaş, bu ışıkların yeşile döneceğini, bu sayede otobüslerin hiç beklemeyeceğini söyledi. Topbaş, daha akışkan, daha doğru daha hızlı erişim imkanı veren bir sistem uygulamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.