Bu iki noktada hız sınırını aşan yanacak

Bu iki noktada hız sınırını aşan yanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin '7 Tepe 7 Tünel' projesi kapsamında Kağıthane ve Dolmabahçe arasında hizmete aldığı iki tünelde yaşanan kazalar yetkilileri harekete geçirdi.

Kazaları trafik kameralarından mercek altına alan yetkililer büyük çoğunluğunun aşırı hız sebebiyle yaşandığını tespit etti. Önlemlerini artıran belediye ve emniyet yetkilileri Kağıthane-Piyalepaşa ve Bomonti-Dolmabahçe arasındaki iki tünelde, "Hız Koridoru" ve "Emniyet Şeridi" uygulaması başlattı.

Uygulamaya göre; tünelde kural hatası ve hız sınırını aştığı kameralarca tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulanacak. İstanbul'da yoğun trafiğin önüne geçilmek için hizmete alınan Kağıntahe-Piyalepaşa ve Bomonti - Dolmabahçe tünellerinde yaşanan kazalar yetkilileri harekete geçirdi.

Tünellerde yaşanan kazaları analiz eden belediye ve emniyet yetkilileri kazaların büyük çoğunluğunun sürücülerin kural ihlali ve aşırı hız yapmasından kaynaklandığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, iki tünelde 'Hız koridoru' ve 'Emniyet şeridi' uygulamasını başlattı.

Uygulamaya göre, araçlar kamera açısına girmesinden itibaren tüm tünel boyunca kameralarca takip edilecek. Kural ihlali yapan araçların fotoğrafı çekilerek trafik ekiplerince cezai işlem uygulanacak. Tünellerde azami hız limiti ise 70 km olarak belirlendi. Bu hızın üzerine çıkan sürücüler hız kontrol sistemleri sayesinde tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanacak.

Kağıthane-Piyalepaşa ve Bomonti-Dolmabahçe tünellerinde 4 hız kontrol sistemi ve 8 EDS emniyet şeridi ihlal tespit sistemi kuruldu. Aynı sistem önümüzdeki günlerde hizmete alınacak olan Sarıyer tünelinde de kurulacak.

Bu arada, tüneller içine yerleştirilen EDS kameralarının kaydettiği kazalar, sürücülerin aşırı hız tutkusunun nelere yol açabileceğini ortaya koydu. Kameralara takılan üç kazada da sürücülerin tünellerde aşırı hızla ilerlemesinin sebep olduğunu gürüldü. EDS kameralarına takılan ilk görüntüde tünele aşırı hızla giren sürücü kontrolünü kaybederek yan şeritte giden araca arkadan çarpıyor.

Çarpışmanın etkisiyle iki araçta tünel duvarlarına çarparak güçlükle durabiliyor. Kazada diğer sürücüler ise zarar görmekten güçlükle kurtulabiliyor. İkinci kaza ise bir motosiklet sürücüsünün hız tutkusundan kaynaklanıyor. Tünele aşırı hızlı giren motosiklet sürücüsü virajı alamayarak tünelin duvarlarına çarpıyor. Motosiklet sürücüsünün kazanın etkisiyle tünel içinde metrelerce sürüklenmesi kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kameralarca görüntülenen bir diğer kazada ise tünelde hızla ilerleyen bir ticari araç sürücüsü önündeki araçtan kurtulmaya çalışırken kontrolünü kaybediyor ve kendisiyle birlikte diğer aracın da tünel duvarlarına çarpmasına sebep oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.