İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde atama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde atama

Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na gazeteci, yazar ve edebiyat dünyasının önemli ismi Abdurrahman Şen atandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na gazeteci, yazar ve edebiyat dünyasının önemli ismi Abdurrahman Şen atandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Şen'in pazartesi göreve başlayacağı bildirildi.

Sivas Hafik'te 1 Ağustos 1955 de doğan Abdurrahman Şen 1958'de ailesinin göç ettiği İstanbul'da, Fatih İlkokulu'nu bitirdi. Şen, daha sonra sırasıyla, Düzce İmam Hatip Okulu, İstanbul İmam Hatip Okulu ve Zeytinburnu Akşam Lisesi'nde okudu.
Abdurrahman Şen yüksek öğrenimini, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladıktan sonra gazeteciliğe profesyonel olarak 1978'de Yeni Devir Gazetesi'nde başladı.

''Cemre'', ''Beyazsanat'' ve ''Sarmaşık Kültür'' isimli dergileri yayınlayan Şen, Bulvar Gazetesi'nde 3 yıl çalıştı. Zaman gazetesinde haber müdürü, kültür sanat sayfası sorumlusu, spor sayfası şefi olarak çalıştı, köşe yazarlığı yaptı. Ortadoğu gazetesinde kısa bir süre çalıştı.

23 Aralık 1993-23 Aralık 2003 tarihleri arasında Yeni Asya Gazetesi'nde ''Cemre'' başlığı altında kültür sanat ağırlıklı olarak günlük köşe yazarlığı yapan gazeteci-yazar Beyoğlu Belediyesi'nde 1995 Haziran ayından, 2004 Aralık sonuna kadar kültür sanat konularında başkan danışmanlığı görevini sürdürdü.

Kültür Bakanlığı'nın, ''Türk Kültürü'ne Hizmet Özel Ödülü''nü alan Abdurrahman Şen, çeşitli kültür kuruluşlarında kurucu başkanlık, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Ağustos 2004'de, doğduğu ilçe olan Hafik'te bir kütüphane oluşturulması için 3500 kitabını bağışladı. Şen, sürekli basın kartı sahibi, evli ve bir çocuk babası.

Abdurrahman Şen'in eserleri ise şöyle; Cemre (1990), Hilal'i Beklerken (1992), Renk Renk Sinema (1996), Genişletilmiş 2. baskı(2001), Son Sultanü'ş Şuara Necip Fazıl (2005), İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy (2006-derleme), Ediplerin Gözüyle Necip Fazıl (2006), Bir destan Adam (2008), Türk sinemasında yerli arayışlar

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.