İstanbul'a bir çılgın proje daha!

İstanbul'a bir çılgın proje daha!

İstanbul'a yapılacak Kanal İstanbul projesinden sonra aynı bölgeye bir çılgın projenin daha yapılacağı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinin yapılacağı alanın hemen altında Büyükçekmece sahilinde bulunan hilal şeklindeki kara parçasının ortasına yıldız ada yapılarak, İstanbul haritasına kuşbakışı bakıldığında ay-yıldız şeklinde bir görünüm elde edilecek.

Proje için gerekli başvurular yapıldı. Başbakan Erdoğan'a da sunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın "Çılgın Proje " olarak adlandırdığı Kanal İstanbul Projesi'nin hemen yanı başında olması da projeyi değerli kılıyor.

Proje sahibi, Kanal İstanbul projesinden çıkartılacak hafriyat ile ay-yıldız adanın yapılabileceğini, yatırımcıların da hazır olduğunu bildirdiler.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kanal İstanbul, İstanbul'da yapılması düşünülen bir suyolu projesidir. 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje"si olarak basına yansımış; ancak projenin adı, içeriği ve yeri uzun süre gizli tutulmuştur. 27 Nisan 2011 tarihinde Sütlüce'de bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısıyla projeye ilişkin temel bilgiler açıklanmıştır.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Karadeniz ve Marmara'nın yapay bir boğazla birbirine bağlama fikri 16.yy'dan bu yana 6 kez gündeme gelmiştir. 1500'lü yılların ortalarında Osmanlı Devleti'nin hayata geçirmeyi planladığı 3 büyük projeden biri Sakarya Nehri ve Sapanca Gölü'nü Karadeniz ve Marmara'ya bağlamaktı.

1550 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde gündeme geldi. Dönemin iki büyük mimarı Mimar Sinan ve Nicola Parisi hazırlıklara başlanmasına rağmen savaşlardan dolayı bu projenin hayata geçmesi iptal edildi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.