‘17 Aralık darbe’dir dedi başına gelmeyen kalmadı

‘17 Aralık darbe’dir dedi başına gelmeyen kalmadı

Eski İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına darbe dedikten sonra soruşturma yağmuruna tutuldu.

17 ve 25 Aralık operasyonlarının yargı eliyle darbe girişimi olduğunu Adalet org sitesindeki yazılarıyla ve TV’de canlı yayında anlatan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu içindeki paralel yapılanma , hakkındaki inceleme ve soruşturma kaderi devam ediyor. HSYK,  Demir’in beraat ettiği bir adalet müfettişiyle olan davası nedeniyle de “uyarı” cezası verdi.

Demir’e saldırı kampanyası

Kamuoyunun bu çıkışıyla yakından tanıdığı Savcı Demir, TV Net yayınında  yargı ve emniyet içindeki cunta yapılanmasını anlatarak, Türkiye ile AK Parti hükümetine kurulan tuzakları anlatmıştı. Savcı Demir’in paralel yapılanmaya yönelik bu çıkışları, bir soruşturmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sehven ifadeye çağırması olayıyla da birleştirilerek kendisine yönelik sürgün ve ceza kampanyasına dönüştürüldü.

HSYK beraat dinlemedi

Savcı Mehmet Demir’e HSYK’dan bir başka atak ise, HSYK 2. Dairesi’nin incelemesiyle Geldi. Savcı Demir’in 28 Eylül 2009’da bir müfettişin hakkında düzenlediği hal kağıdı aleyhinde idare mahkemesine açtığı iptal davası dilekçesindeki ibarelerinin müfettişe hakaret gerekçesiyle hakkında ceza davası açıldı. Hakaret nedeniyle davadan 17 Ocak 2014’te beraat etmesine karşın HSYK, Savcı Demir yine cezadan kurtulamadı. HSYK 2. Dairesi, 14 Mayıs’ta  disiplin dosyasını ele alarak Savcı Demir’e uyarı cezası verdi.

Darbenin kodlarını anlatmıştı

17 ve 25 Aralık AK Parti hükümetine yönelik “Paralel yapılanma”nın darbe girişimine karşı, Adalet.Org adlı sitede yazan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, yargı darbesinin kodlarını vererek HSYK’nın darbeden değil hukuktan yana olmasını istemiş, hakim ve savcıların da paralel yapılanmanın girişimine katılmaması yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Edirne’ye atanması da kesmedi

İlk olarak, hükümeti destekleyen üyelerden oluştuğu propagandası yapılan HSYK 1. Dairesi, Savcı Demir’e ilk darbeyi vurdu.  17 Aralık’a karşı çıkması ve Kılıçdaroğlu soruşturması nedeniyle Savcı Demir, geçici görevlendirmeyle İstanbul Adliyesi’nden Edirne Adliyesi’ne sürüldü. Savcı Demir’e HSYK’nın 2. ve 3. Dairesi’nden ardı ardına inceleme ve cezalar geldi. Yakın çevresine, “HSYK 2. ve 3. Daire’de kümelenmiş olan paralel yapı bana saldırmaya başladı. Beni korkutmak, yıldırmak ve sindirmek için her şeyi yapmaya başladılar” dediği öğrenilen Demir hakkında önce HSYK 3. Dairesi harekete geçti. Savcı Demir’in 17 Aralık Darbe girişiminden sonra çıkıp, HSYK ve yargının diğer kademelerindeki paralel yapılanmaya ilişkin anlattığı gerçeklerin yer aldığı program nedeniyle inceleme başlatıldı. HSYK 3. Dairesi’nin  16 Mayıs 2014’te TV Net’e bir yazı göndererek, “Ne maksatla Savcı Demir programa katıldı” diye sorduğu ortaya çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.