İki şube müdürü görevden alındı

İki şube müdürü görevden alındı

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürleri görevden alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde deprem gibi iki görevden alma.. İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün görevden alındı.

Görevden alınan iki şube müdürü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonları da yürütüyordu. İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün açığa alınmadığı ve başka bir göreve atanacakları iddia edildi.

KESİN TALİMAT VERİLDİ

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan Emniyet Müdürlüğü'ne kesin bir talimat geldi. Eminiyet Genel Müdürlüğü kısa bir sürede durumu İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a bildirdi.

YENİ ATAMALAR YAPILDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne Ömer Köse, İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne Serdar Güldalı getirildi.

MİT'ÇİLER İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i telefonla ifadeye çağırdı. PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK’ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak. Dün akşam konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen 'yok öyle bir şey' demişti. Ama bugün Başsavcı Vekili Seçen, MİT Müsteşarı ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldığını doğruladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.