İstanbul'da çatılar uçtu, çok sayıda yaralı var

İstanbul'da çatılar uçtu, çok sayıda yaralı var

Tüm yurtta etkili olan kuvvetli fırtına vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Denizli'de bir kişi hayatını kaybederken İstanbul'da da iki kişi yaralandı.

Kırıkkale'de çatıdan başında kiremit düşen vatandaş hayatını kaybetti.

- Kadir Topbaş: Fırtına etkisinin yarın da sürdürebilir

- Ulaştırma Bakanlığı: Rüzgarın hızı İstanbul'da 120 kilometreye kadar çıktı.

- Türk Hava Yolları fırtına sebebiyle iç ve dış hatlarda 42 seferi iptal etti.

- Ulaştırma Bakanlığı: Kum fırtınası sebebiyle Cihanbeyli- Konya arasında karayolu trafiğe kapatıldı...

- İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu: Çatılarla ilgili 300 ihbar geldi, fırtınada iki kişi yaralandı. Çatı uçmasından dolayı Çekmeköy ve Harbiye'de iki kişi yaralandı.

- Kuvvetli fırtına İstanbulluları hazırlıksız yakaladı. Bir anda şiddetlenen rüzgar çatıları uçururken, Nişantaşı'nda bir inşaat iskelesi çöktü, çok sayıda yaralı olduğu tahmin ediliyor. Maltepe'de yolcu minibüsünün üzerine çatı uçtu. Kuvvetli fırtına İstanbul'da da hala hissediliyor. Bir anda şiddetlenen rüzgar çatıları uçururken, sokaktaki insanları da hazırlıksız yakaladı. İstanbul'un pek çok semtinde şiddetli rüzgar etkisini hissettirmeye devam ediyor.

- Beşiktaş'ta araçların üzerine ağaçlar devrildi. Boğaz Köprüsü'nde güvenlik sebebiyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

- Fırtına sokaktaki insanları da hazırlıksız yakaladı. Toz fırtınası sebebiyle göz gözü görmedi. Yolda yürümekte güçlük çekenler çevredeki işyerlerine sığındı. Sallanan direklere tutunmaya çalışanlar ise tehlikenin farkında değildi... Bazı GSM hatlarında da sorun yaşanıyor. Kentin pek çok semtinde şiddetli rüzgar etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Fırtına tekneyi ateş topuna çevirdi

Ahırkapı açıklarında içinde yolcuların bulunduğu bir teknede şiddetli fırtına nedeniyle yangın çıktı. Teknedeki 10 yolcu alevler arasına kalmaktan son anda kurtarıldı.

Eklenme Tarihi: 18.04.2012

 

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNDE TRAFİK DURDU

- İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü bir süreliğine trafiğe kapatıldı sonra yeniden açıldı.

 

 

AHIRKAPI AÇIKLARINDA İÇİNDE YOLCULARIN BULUNDUĞU TEKNE ALEV TOPUNA DÖNDÜ Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu. Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de gerçekleştirildi.

 

DENİZLİ'DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

- Tüm yurdu etkisi altına alan şiddetli fırtına nedeniyle birçok ilde ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Denizli'nin Çal ilçesinde şiddetli lodosun şarampole yuvarladığı 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.

-Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde lodos nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi

Yurt genelinde etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına bir çok bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Kara, hava ve deniz ulaşımında çeşitli aksaklıklar yaşanırken, fırtına nedeniyle ağaç, elektrik direkleri ve çatıların uçması üzerine yaralananlar olduğu bildirildi

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Teşvikiye Caddesi'nde inşaat halindeki binanın iskelesi ve üzerinde reklam panosu olan dış perdesi çöktü. İskelenin bir kısmı, inşaatın yanında bulunan ve tadilat halindeki Harbiye Polis Merkezi'nin üzerine bir kısmı da yola devrildi. Yolda park halinde olan 34 TFP 07 plakalı ticari taksi, devrilen iskelenin altında kalırken, hafif yaralanan sürücüsü, vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yine park halindeki bir otomobilin de inşaattan kopan parçalardan dolayı camları kırıldı.

İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu. Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de gerçekleştirildi.

Rüzgarın hızının zaman zaman saatte 120 kilometreyi bulması nedeniyle her 2 yönde ulaşımın aralıklarla durduruldu, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki trafik, rüzgarın kısmen etkisini yitirmesi üzerine normal seyrine geçti.

İç hatlarda Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsleri seferleri şu an yapılamıyor. Dış hatlarda ise saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 14.00'teki Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Şişli'de inşaat halindeki binanın iskelesi ve dışındaki perde, tadilatta olan Harbiye Polis Merkezi'nin üstüne ve yola devrildi.

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Teşvikiye Caddesi'nde inşaat halindeki binanın iskelesi ve üzerinde reklam panosu olan dış perdesi çöktü. İskelenin bir kısmı, inşaatın yanında bulunan ve tadilat halindeki Harbiye Polis Merkezi'nin üzerine bir kısmı da yola devrildi.

Yolda park halinde olan 34 TFP 07 plakalı ticari taksi, devrilen iskelenin altında kalırken, hafif yaralanan sürücüsü, vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yine park halindeki bir otomobilin de inşaattan kopan parçalardan dolayı camları kırıldı.

İtfaiye ekipleri iskeleyi ve kalan perdeyi binadan sökmek için merdivenle çalışma yaparken, arama kurtarma ekipleri de enkaz kaldırma çalışmasını sürdürüyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki fırtına nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine çatılarla ilgili 300 civarında ihbar geldiğini, çatılardan dolayı Çekmeköy ve Harbiye'de birer yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.



-Fırtınanın hızı-

Kuvvetli fırtına yurdun iç ve batı bölgelerinde etkili olurken, rüzgarın satteki hızı Atatürk Havalimanı'nda 105, Kumkapı ve Cihanbeyli 104, Bursa'da 85, Ankara ve Konya'da 72 kilometreye ulaştı.

Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini azaltacağı, yarın güney ve iç bölgelerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.



-İç ve batı bölgelerde fırtına etkili oluyor-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara'da 60 km/saat oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

-THY, yarınki 42 seferini iptal etti-

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle yarınki 42 iç ve dış hat seferini iptal etti.

THY, iptal seferlere ilişkin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, olumsuz hava koşulları(güneyli rüzgar) nedeniyle hava yolu ulaşımında aksamalar olduğu ve yarın itibarıyla bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi.

-Cihanbeyli-Konya karayolu trafiğe kapatıldı-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Ankara-Konya arasında şiddetli rüzgarın etkisiyle kum fırtınası oluştuğunu ifade etti.

Kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra inmesinden dolayı Ankara-Konya karayolunun Cihanbeyli-Konya kesiminin saat 13.00'den itibaren trafiğe kapatıldığını kaydeden Soluk, yolun kapalı olan bölümünde mahsur kalan araçların bulunduğunu açıkladı. Mahsur kalan araç ve yolculara yardım için yola çıkan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 2 aracın, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle kaza yaptığını belirten Soluk, fırtınanın etkisini yitirmesini beklediklerini, görüş mesafesinin uygun hale gelmesinden sonra yolun trafiğe açılacağını söyledi.

-Konya'da Türk Yıldızları gösterisi iptal edildi-

Bu yıl Konya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları'nın yapacağı gösteri çıkan fırtına nedeniyle iptal edildi.

Kentte hayatı olumsuz etkileyen şiddetli rüzgar ve kum fırtınası nedeniyle ağaçlar ve tabelalar devrildi, bina çatıları uçtu. Zincirleme trafik kazalarında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü.

-Muğla'da balıkçı tekneleri battı-

Marmaris'te sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ilçede çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu.

Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi'ndeki bazı telefon direkleri devrildi. Ortakent Yahşi sahilindeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi.

Ortaca'da sabah saatlerinde başlayan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar, trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Eskiköy'de bulunan bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından trafoda onarım çalışmalarına başlandı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı.



-Eskişehir'de 1 yaralı-

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

-Fethiye'de seralar zarar gördü-

Fethiye ve çevresinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Kadıköy, Kumluova ve Karadere beldeleri ve bazı köylerdeki onlarca sera zarar gördü. Saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Kadıköy beldesinde ilköğretim okulunun çatısı uçtu. Fırtına, beldedeki zeytin ağaçlarını söktü.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinin Babadağ mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alınan yangında 5 dekar alan zarar gördü.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde de lodos nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

-İzmit Körfezi'ndeki deniz otobüsü seferleri iptal edildi-

Kocaeli'deki şiddetli lodos nedeniyle İzmit Körfezi'ndeki deniz otobüsü ve Eskihisar-Topçular feribot seferleri iptal edildi.

İl genelindeki şiddetli rüzgar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Deniz Ulaşım Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren deniz otobüslerinin İzmit, Körfez, Karamürsel ve Körfez seferlerinin karşılıklı olarak iptaline yol açtı.

Öte yandan, Gebze-Yalova arasında çalışan Eskihisar-Topçular feribot seferleri de kuvvetli lodos dolayısıyla iptal edildi.                  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.