İstanbul fırtınayla yıkıldı! Son dakika haberler geliyor

İstanbul fırtınayla yıkıldı! Son dakika haberler geliyor

İSTANBUL'da beklenen yağış büyük bir afete yol açtı. Saat 18.00'da hava gece yarısı olmuş gibi karardı. İstanbul cevizden büyük doluyla parçalandı. Ağaçlar devrildi, metrobüs yollarda kaldı, marmaray durdu, vapurlar kabus yaşattı. İşte İstanbul'dan gelen

Meteoroloji saatler öncesinden uyarmıştı ancak kimse bu kadarını beklemiyordu. Geçen hafta yaşanan yağmurun çok daha beteri doluyla birlikte geldi. İstanbul'un bir çok ilçesinde ağaçlar devrildi, metrobüs yolları su altında kaldı. Vapurlar sahile yanaşamazken her yandan siren sesleri gelmeye başladı. Dolu o kadar büyüktü ki evlerin camları kırıldı, duvarlar şarapnal parçaları yemiş gibi yara aldı.

İstanbul'u 1 saat içinde afet yerine çeviren fırtına önce yağışla patladı. Gökyüzü simsiyah olduğunda yaşanacakların habercisi gibiydi. Rüzgarla birlikte yağışın ardından dolu başlayınca herkes eşi benzeri olmayan bir felaketle yüzyüze olduğunu farketti. Ceviz büyüklüğündeki dolu evlerin ve arabaların camlarını kırdı.

Her yandan felaket haberleri gelirken metrobüs hattı su altında kaldı. İşten çıkış saatinde doluya tutulan İstanbul halkı evine gidemedi yollarda felaketi yaşadı.

 
REKLAM
ads by AdMatic

BİRDEN HAVA KARARDI

İstanbul'u vuran yağış ana arterleri de su altında bıraktı. Acıbadem, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlerde ağaçlar yollara devrildi. Bir çok yerden su baskını haberleri gelirken belediye ekipleri çağrılara yetişemiyor.

İstanbul fırtına görüntüleri dehşete düşürdü

BAZI TEKNELER DENİZİN ORTASINDA KALDI

Bazı vapurların da yağış nedeniyle denizin ortasında kaldı. Yolculara can yelekleri dağıtıldı. İskeleye yanaşan motor ve vapurlardan inmek bile mümkün olmadı.

AVRASYA TÜNELİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Metrobüs hattını sel basarken Avrasya Tüneli de yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapatıldı. 

EVLERİN DUVARLARI DEHŞETİ ANLATIYOR
Dolu o kadar büyük ve fırtınayla birlikte o kadar güçlüydü ki evlerinden duvarları şarapnel parçaları yemiş gibi oldu.

PROF. DR. KADIOĞLU: OLDUĞUNUZ YERDE KALIN

Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul'da başlayan yağış ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, 'Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat kalın. Anadolu Yakası'ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin' dedi.

Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: 'Avrupa yakasında zaten trafik felç olacak. Anadolu yakasındakiler hemen çıkıp evine gitsin. Dünyanın her tarafında meteoroloji radarını vatndaş takip eder, ona göre dışarı çıkayım mı diye plan yapar. Ancak bizim ülkemizde maalesef meteorolojik okur yazarlığı çok düşük. Bunu yükseltmemiz gerekiyor.' dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.