İstanbul hava durumu kar mesai çıkışı vuracak!

İstanbul hava durumu kar mesai çıkışı vuracak!

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin tuttu kar başladı. İstanbul için günlerdir verilen yoğun kar alarmı bugün saat 17.00'de yüksek kesimlerde başladı. 4 gün sürecek kar için mgm.gov.tr sitesi yeni uyarı geçti.

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin mgm.gov.tr sitesi son alarmı verdi. İstanbul'a beklenen yoğun kar yağışı az önce yüksek kesimlerde başladı. İstanbul'da 4 gün boyunca sürecek olan kar yağışı saat 17.00'de yüksek yerlerde etkili olmaya başladı. Meteoroloji kar yağışı ve aşırı soğuklar için bir kez daha uyardı. 

İstanbul'da 4 gün sürecek olan kar yağışı saat 18.00'de etkisini arttıracak. Yoğun kar yağışı bugün öğleden sonra Kırklareli'den girdi.  Tekirdağ, Bursa, Edirne ve Çanakkale hava durumu ise fena.

Sıcaklıklar bugünden itibaren hızla düşecek. Meteorolojiden bugün için Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kütahya gibi pek çok il için de kar uyarısı var. 

 

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR SAATİ

Meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı bugün saat 18.00'de başlayacak ve saatler ilerledikçe etkisini giderek arttıracak. Kar yağışı İstanbul'da haftasonu da devam edecek.

Beklenen kar yağışı bugün saat 15.00'de sulu kar olarak başlayacak. 

KAR KALINLIĞI 20 CM AŞACAK

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde bu akşam saat 20.00 civarında başlayacak kar yağışının etkisini artırarak kentte 20 santimetrenin üzerinde kar örtüsü bırakacağını beklediklerini dile getiren Eroğlu, "İstanbul'da cumartesi günü de etkisini sürdürecek. Yağışlı hava aralıklarla hafta ortasına kadar devam edecek." diye konuştu.

İstanbul için saatlik tahmin

İstanbul'da 18.00'de başlayacak kar yağışı 3 gün sürecek. Bu akşam saatlerine aman dikkat!

Meteoroloji'den İstanbul için yoğun kar yağışı ve soğuk hava uyarısı:
Türkiye'nin bugün akşamdan itibaren Sibirya'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğine dikkati çeken Bakan Eroğlu, "Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışı bekliyoruz.Belediyeler ve ilgili kurumların hazırlıklı olmaları, ayrıca vatandaşlarımızın tedbirli davranmalarını özellikle istirham ediyorum." dedi.

MARMARA VE EGE'YE UYARI!

Bugünden itibaren batı bölgelerde etkisini artıracak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 mm)olacağı, İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa ve İzmir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgedeki yağışların yarın akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kara dönmesi tahmin ediliyor.

Balkanlar'dan giriş yapan kar yağışı bu kez Batı'da daha etkili olacak. Cumartesi günü de kar var

FIRTINA UYARISI

Batı ve Orta Karadeniz; rüzgarın 06.01.2017 (Cuma) günü akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in batısı ile 07.01.2017 (Cumartesi) günü Batı ve Orta Karadeniz'in genelinde batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 08.01.2017 (Pazar) günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.



Marmara; rüzgarın 06.01.2017 (Cuma) günü güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 07.01.2017 (Cumartesi) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Ege; güney ve güneybatılı yönlerden esmekte olan rüzgarın 05.01.2017 (Perşembe) günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Rüzgarın 06.01.2017 (Cuma) günü öğle saatlerinden sonra yön değiştirerek Kuzey Ege'de kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzeybatıdan esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın; 08.01.2017 (Pazar) günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum